Incendi a la pastisseria Mervier Canal de Barcelona: “Hem salvat els croissants guanyadors”
Va tenir lloc la nit de divendres a dissabte passat a l’obrador i l’establiment no podrà tornar a obrir fins d’aquí a dos mesos
BarcelonaL’obrador de la pastisseria Mervier Canal del carrer Calvet de Barcelona es va incendiar la nit de divendres a dissabte passat probablement per un problema amb el quadre elèctric. Eren les quatre de la matinada quan el veí va avisar els Bombers perquè va sentir l’olor de cremat. “Estava despert i la va notar de seguida, l’olor”, afirma Lluís Estrada, de la pastisseria Canal, que afegeix que la desgràcia ha arribat en la pitjor setmana i en el pitjor mes de l’any.
“A l’obrador de Calvet és on fem totes les rajoles i torrons de xocolata, i en aquest mes ho teníem tot en marxa per complir amb les comandes”, diu. Per sort, si és que es pot dir que hi ha cap sort en un incendi, a la botiga de Calvet no hi ha forns i, per tant, no es fa cap altra producció. “Hem salvat els croissants”, diu Estrada, i es refereix als croissants guanyadors de l’últim concurs del millor croissant de l’estat espanyol, que per quarta vegada va premiar el dolç de la Canal. Els croissants, doncs, estan salvats però també els panettones, que enguany s’ha classificat el de fruita a la final del concurs que en premia els millors del món, que tindrà lloc a Madrid a finals de l’any vinent.
Mentre l’obrador es refà de nou en unes obres que preveuen que durarà dos mesos, Lluís Estrada afirma que el Gremi de Pastisseria de Barcelona els ha ofert una aula perquè hi puguin anar a fer els torrons. “A l’altre obrador, al del carrer Muntaner és on fem la resta de preparacions; i amb l’ajut del Gremi, podrem fer els torrons i les rajoles de xocolata, que són les que hauríem fet a l’obrador del carrer Calvet”, afirma Estrada, que comenta que el dol per la notícia, pel foc, l’han hagut de passar amb rapidesa perquè l’endemà ja pensaven en com tirar endavant amb la feina. I encara més, a les portes de Nadal.