Tanca la marca i els plats de La Brutal

El cuiner Marc Ribas desmenteix que hagi tancat tots els seus restaurants

Ha sortit de la societat del restarant d’hamburgueses de Girona, però manté La Taverna del Ciri de Terrassa

2 min
La marca La Brutal i la carta del restaurant de Girona ja no pertany al cuiner Marc Ribas

BarcelonaEl cuiner Marc Ribas desmenteix que hagi deixat de cuinar en un restaurant. El que ha fet és sortir de la societat del restaurant La Brutal de la ciutat de Girona, al setembre, però La Taverna del Ciri, a Terrassa està obert i, a més, té nous projectes com convertir-lo en menys taverna i més restaurant.

L’hamburgueseria La Brutal de Girona “era un negoci rendible”, ha dit Marc Ribas, així que no l’ha deixat perquè no funcionés, sinó perquè ha decidit concentrar-se en un únic restaurant, La Taverna del Ciri. El fet que el cuiner hagi sortit de la societat que dirigia l’hamburgueseria vol dir que el nom de La Brutal ja no es podrà fer servir a l’establiment, que continua obert, ni tampoc la carta que ell va idear, perquè tant una cosa com l’altra són idees seves. “Amb les hamburgueses vaig preguntar-me per què no podia incloure els plats de la cuina catalana dins d’un entrepà, i és el que he fet durant aquests anys”. Curiosament, quan Marc Ribas ha tancat el projecte gironí, el pastisser Jordi Roca ha obert la Bikineria, que dirigeix juntament amb Ale Rivas, la seva parella. “Vaig pensar que jo tancava i ell obria un concepte similar i diferent alhora”, diu Ribas.

Per continuar, a La Taverna del Ciri de Terrassa el cuiner ha començat a transformar l’espai perquè l’objectiu és convertir-lo en menys taverna i més restaurant. “Com a taverna que som hi ha taules per compartir amb família i amb amics, però ara volem posar-n'hi de dos, perquè hi hagi taules romàntiques, de parella”. A més del mobiliari, el mateix espai el faran “més bonic” perquè, de fet, la transformació física s’adirà més a una carta en què es pot triar entre l’arròs del ciri (melós o caldós), cuixa de pollastre Rei del Galliner amb escabetx i vegetals, peus de Ral d’Avinyó guisats, mandonguilles a la cassola, cocotxes de bacallà amb mongetes del ganxet i més.

stats