Premis

El restaurant Petit Comitè, de Carles Gaig, és el que té més qualitat gastronòmica de Barcelona

La Bodegueta de Sant Andreu, el Rasoterra, el Passadís del Pep i l’Hermós Bar de Peix també han estat premiats, i han rebut guardons d’honor, el 7 Portes i el cuiner Fermí Puig

Carles Gaig, amb el Petit Comitè, és el restaurant premiat en la categoria de qualitat en la gala dels Premis Restauració 2024

BarcelonaEl restaurant Petit Comitè és el restaurant amb més qualitat de Barcelona. “Puc assegurar que quan viatjo pel món no he vist enlloc una xarxa de mercats com la que tenim a Barcelona”, ha dit Carles Gaig, que ha afegit que porta cinquanta anys davant dels fogons. “Aquesta punyetera feina que m’atreu i que és tan agraïda”, ha afegit Carles Gaig entre somriures.

Els guardonats juntament amb els membres del jurat i autoritats de l'Ajuntament

En una gala que ha tingut lloc a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, els Premis Restauració de Barcelona, que van néixer el 2017, també han distingit, en la categoria d’integració de barri, La Bodegueta de Sant Andreu del Palomar. Entre les anècdotes que el propietari, Josep Lluís Clotet, ha comentat, hi ha les receptes que li porten i li recomanen els clients perquè La Bodegueta les hi faci. “A més, com a veí de Sant Andreu, faig teixit perquè és on compro i visc, i recomano a tothom que visiti el poble de Sant Andreu”, ha dit.

Per continuar, en la categoria de sostenibilitat, un dels premis nous en aquesta edició, el restaurant Rasoterra n’ha alçat la distinció. "Ja tocava que hi hagués un premi de sostenibilitat, i penso que el guardó podria animar altres restauradors perquè apostin pels productes de proximitat i de temporada", ha afirmat Daniele Rossi.

El millor servei de sala

I pel que fa a sala, el Passadís del Pep, és el que ofereix més bon servei, i l'organització ha destacat especialment la figura del cambrer Modesto Baena. “El Passadís del Pep és com casa meva, després de trenta-cinc anys de treballar-hi, i penso que quan sortim de casa i anem a menjar a un altre lloc ens han de cuidar”, ha explicat Modesto Baena.

Amb l’objectiu d'abastar moltes menes de restaurants, els premis han inaugurat una nova secció dedicada a la restauració en mercats, que ha guardonat l'Hermós, bar de peix, situat al Mercat de la Llibertat del barri de Gràcia. “Som una barra de degustació de peix i marisc que volem recuperar els plats mariners de la costa catalana, valenciana i mallorquina”, ha explicar Alexis Peñalver.

Carla Puig, filla del cuiner Fermí Puig, amb el premi en honor al seu pare

Finalment, els premis també han dedicat mencions d’honor a dos tòtems de la cuina catalana. Per una banda, el restaurant 7 Portes, fundat el 1836. El restaurador i propietari del 7 Portes, Paco Parellada, ha recollit la distinció i ha confessat l’alegria que li suposava recollir el premi. “Els restaurants estem molt lligats al poble, i us podem arribar a tenir a les nostres taules dues hores que volem que siguin inoblidables”. Sobre el 7 Portes, Parellada ha dit que intenten “ser autèntics”, i ho han estat malgrat que no van poder celebrar el centenari del restaurant. “L’hauríem d’haver celebrat el 1936, però ja veieu per la data que no el vam poder celebrar”, ha continuat explicant. D'altra banda, el segon gran premi d’honor ha estat per al cuiner Fermí Puig, traspassat el 19 de juny passat. La seva filla, Carla Puig, ha explicat com el troben a faltar a la família com a pare, com a marit, com a germà.

stats