Com fer mandonguilles veganes? Recepta de reaprofitament del restaurant Rasoterra
El restaurant vegetarià Rasoterra, de Barcelona, proposa preparar a casa mandonguilles de pa
Els copropietaris del restaurant Rasoterra, de Barcelona, Chiara Bombardi i Daniele Rossi, proposen preparar a casa una recepta de reaprofitament a partir d'una barra de pa sec, pell de carbassa (que s'hagi fet servir per a una altra recepta) i altres ingredients, que es poden escollir segons el gust de cadascú.
Mandonguilles de pa
Per a 4 persones
350 grams de pa
Llet vegetal
All escalivat
All picat
Julivert
Tàperes picades
Pell de carbassa bullida i fregida
Pebre vermell
Salsa de tomàquet
Ratlladura d’una llimona
Oli d’oliva
Preparació
En un bol esmicoleu el pa, que pot ser de barra, i col·loqueu-lo amb llet vegetal perquè s’humitegi.
Talleu la pell de la carbassa a tires, i després poseu-la en una cassola amb aigua bullent durant 10 minuts. Passat aquest temps, fregiu-la a banda i banda en una paella amb oli calent, i amaniu-la amb pebre vermell. Aquest ingredient farà la funció de com si fos bacó.
Tot seguit, escorreu la llet vegetal on teniu el pa esmicolat.
Al bol on teniu el pa esmicolat, poseu-hi les tàperes, el julivert, l’all escalivat i l’all picat. I barregeu-ho tot ben bé. Atenció: reserveu l’oli d’oliva on heu escalivat els alls, perquè el fareu servir més endavant.
Un cop ben mesclades, amb l’ajut de les mans aneu-ne fent boles. Poseu-les en una safata.
Coeu-les al forn a 180º durant quinze minuts. Si ho preferiu, també podeu fregir-les.
A l’hora de servir, en un plat fondo, poseu-hi salsa de tomàquet. A sobre, les mandonguilles, les tires de carbassa cuites i una mica de l’oli d’oliva que heu fet servir per escalivar els alls. I, per acabar, ratlleu-hi per sobre la pell d’una llimona.
Bon profit!