Els Plans by Sicus: copa de vi, posta de sol i vinyes


Aquesta època trepitjar vinya és un autèntic espectacle. Cal aprofitar que les plantes estan ufanoses i que tenim la sort de tenir bona part del país cobert de ceps. Els cellers estan majoritàriament molt ocupats perquè estan immersos en plena verema, però és un moment formidable per visitar-los. L'altre dia ens fèiem ressò de les impressionants cabanes que tenen al Celler Oller del Mas (Bages) a peu de vinya, i avui us proposo una altra proposta enoturística, en aquest cas molt més informal: Els Plans by Sicus (Bonastre, Baix Penedès).
En què consisteix? Els vespres de divendres i dissabtes durant l'agost i el juliol, i els de divendres durant el setembre, et reben al celler per fer un capvespre-nit (de 19 h a mitjanit) bucòlic i acompanyat de bon vi i bona teca. Quan hi arribes et donen les copes i el menú. Hi ha un restaurant diferent cada setmana que cuina in situ i que anuncien puntualment al seu Instagram. Pots tastar els seus vins abans de triar quina ampolla serà l'escollida. Una ocasió genial per conèixer tot el que s'hi fa, en aquest fantàstic celler. Un cop triada l'ampolla (l'has de comprar sencera, però si no te l'acabes, te la tapen i te la pots endur) i el que menjareu, podeu anar a seure a algun dels espais habilitats amb una mena de sofàs rústics. De fons, sona la música d'un DJ.
La posta de sol és espectacular i hi tenen un gronxador que fa les delícies del contingut de xarxes socials. Quan es fa de nit, encenen les llumetes. Aquesta, esclar, és només una proposta. Si teniu cellers a prop, investigueu si amb el bon temps ofereixen algun pla per l'estil, perquè cada cop hi ha una oferta més xula.