Ni un dia a casa

La Pepa: talent vilanoví davant del mar

Una cuina tradicional marinera amb molt bon producte i poques interferències

Restaurant La Pepa Origen Mediterrani, a la fotografia l'Eduard, l'Ana i el Miguel Angel
  • AdreçaPg. del Carme, 12, 08800 Vilanova i la Geltrú
  • Carta: Cuina marinera amb producte de qualitat
  • Obligat: Tàrtar de llobarro amb favetes, maionesa de wasabi i gelat d’ajoblanco
  • Vi: Carta amb propostes interesants
  • Servei: Àgil i atent
  • Local: Interior amb cuina oberta i terrassa
  • Preu pagat per persona: 60 euros

L’Eduard és vilanoví de naixement i cuiner de bressol. Des de ben petit s’ha mogut entre fogons i, mentre els seus amics anaven a jugar a futbol, ell ficava el nas a la cuina i xerrava amb els cuiners. A més, ve d’una família de restauradors. Com us podeu imaginar amb tots aquests ingredients, l’Eduard ha convertit la seva passió en professió.

Després de passar per diferents cuines aprenent l’ofici, l’any 2021 li va sortir l'oportunitat de crear un projecte propi agafant el relleu de Ramon Hervás i Marta Buxadé, referents i pioners gastronòmics a Vilanova i la Geltrú, fent-se càrrec del Pachurri (ara Cal Pachurri) del Passeig del Carme, per fer-hi tapes i platets de qualitat. Tres anys més tard, La Pepa (antiga Pepa Jaleo) s’afegeix a la proposta que l’Eduard Agell ofereix a la façana marítima.

Ens n’han parlat molt bé, i per això volem tastar una cuina tradicional marinera amb molt bon producte i poques interferències. Confiem en l’Eduard i el deixem fer, ell mana. Comencem amb un parell d’ostres Guillardeau n.2 per cap, un plat d’escopinyes i un altre de cloïsses fetes en una paella de ferro colat amb una mica d’oli que els hi dona un toc fumat molt gustós, i el punt de cocció perfecte. Continuem amb tres plats frescos que evoquen la primavera, malgrat la pluja dels últims dies. Tàrtar de llobarro amb favetes, maionesa de wasabi i gelat d’ajoblanco fet per la gelateria Llorens; carpaccio de gamba blanca, oli d’oliva, llima, sal i pebre i sashimi de tonyina salvatge amb una vinagreta suau, soja i verduretes. Simplicitat extrema i execució impecable.

Demanem, com sempre, un vi negre català, i l’Eduard ens recomana Les Timbes 2019 del celler Albet i Noya, fundat l’any 1903 per Joan Albet i Rovirosa, rebesavi dels actuals propietaris. La seu està situada a la finca Can Vendrell de la Codina, ben a prop de Sant Pau d’Ordal. Va ser dissenyada per l’arquitecte vigatà Josep Maria Pericas i Morros.

Un final feliç

És l’hora de rematar la feina amb un rèmol salvatge de Vilanova i la Geltrú a la graella. Un peix autòcton del Mediterrani que viu a prop de la costa. Imponent al plat, fet amb habilitat i professionalitzat i acabat al forn. Fantàstic! No volem acabar aquest meravellós àpat sense tastar l’arròs cremós de llom de bacallà confitat amb un negat d’allioli i fet amb un fumet de peix de roca. Final feliç de debò.

Unes castanyes gelades de Cal Blanch i una crema catalana són el preludi del gintònic i d’una bona conversa amb l’Eduard a la terrassa de La Pepa. “Soc un entusiasta de la cuina tradicional, del xup-xup i d’acaronar el producte fins que arribi a la taula. La cocció ha de ser la justa”. L’Eduard i la seva dona, Blanca Sánchez, lideren un projecte vilanoví amb trenta professionals en què destaca la feina a la cuina del Miguel Ángel i l’Ana.

Hem xalat de valent tastant la cuina de l’Eduard Agell. Som davant de la façana marítima de Vilanova i la Geltrú, on trobem un restaurant que presenta una cuina saborosa amb producte de qualitat. Si vosaltres també creieu en el boca-orella, feu-nos cas, apropeu-vos a la capital del Garraf i deixeu-vos anar. Durant una estona la felicitat la teniu garantida.

stats