Hidratació

Cansat de beure tanta aigua a l’estiu? Fruites que hidraten

Els experts recomanen no barrejar la fruita àcida amb la dolça

Repartiment de fruita al Passeig de Gràcia de Barcelona
1 min

Les fruites d’estiu aporten aigua a l’organisme, perquè la natura és sàvia i l’afirmació és poderosa. És el moment de l’any en què fa més calor, les temperatures del termòmetre ascendeixen i per això necessitem hidratar-nos amb més freqüència. A l’hivern, per contra, les fruites aporten calories, perquè és el moment de l’any en què les necessitats energètiques són unes altres.

Dit això, els metges i nutricionistes fan algunes recomanacions, com ara no barrejar la ingesta de fruita àcida amb dolça. "Si mengeu maduixes o taronges, no les barregeu amb meló, síndria o plàtans, perquè la fruita àcida inhibeix la ptialina, un ferment que facilita la digestió dels hidrats de carboni i, per tant, barrejar la fruita àcida amb la dolça pot dificultar que s'acabin paint bé", explica el metge Pedro Ródenas.

Per continuar, una recomanació més: com que les fruites d’estiu refresquen, l’ideal és menjar-les fora dels àpats principals del dia. Per esmorzar o per berenar, com a protagonistes, hi van bé. Malgrat això, si sou dels que us agrada acabar els àpats amb una fruita, el consell és optar per la pera i la poma, que són considerades fruites neutres. La resta de fruites, entre hores, perquè podrien dificultar la digestió dels àpats.

I sempre menjades senceres, millor que en sucs, perquè llavors desapareix la fibra, important i necessària per a l’organisme, perquè ajuda a regular el trànsit intestinal.

Així doncs, fer mossegades a les fruites d’estiu vol dir refrescar-nos, hidratar-nos, a més d’empassar-nos nutrients que alenteixen l’envelliment i que ajudaran el nostre organisme a mantenir-se jove.

stats