La Donzella de la Costa: el mar, l'arròs i el tacatà

La terrassa de la Donzella de la Costa, a Badalona.
01/08/2025
Directora del Mengem
1 min

Avui us vull recomanar un restaurant de la meva ciutat. Serrat cantava a la seva bellesa. Parlem de Badalona, esclar, on el 1929 van construir unes casetes de fusta pels banyistes directament a la sorra –ja les veureu, són precioses– i anys més tard hi van construir l’edifici. És un espai privilegiat, on la llei de costes també hi ha tingut impacte, però encara aguanta. Dins hi ha un restaurant magnífic, La Donzella de la Costa, on és bonic menjar tant a l'estiu com a l'hivern.

Inscriu-te a la newsletter Mengem Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Hi ha una terrassa que encaixa en el concepte mediterràniament i un menjador que, si teniu la sort d’estar prop de la finestra, tindreu unes vistes precioses del mar. És el lloc perfecte per a qui li agradi tant el mar com els espais climatitzats, i també, com us deia, per als que els agrada el mar d'hivern. Què hi menjarem a La Donzella de la Costa? Cuina marinera: arrossos, com el de closques, el de gamba o el negre, peix fresc... Producte ben elaborat.

Per cert, si veieu tot de senyors morenos jugant amb una mena de xarxa de vòlei, però el que es passen amb la mà és una pilota de tenis, haureu vist gent jugant al tacatà. Un esport que es va inventar a la Barceloneta i que a Badalona està molt arrelat. I si us fa gràcia, hi ha taules a la terrassa que estan directament sobre la sorra. En cas que vulgueu ser tan a prop de la platja que la pugueu trepitjar directament, aquest lloc us encantarà. S'hi pot arribar perfectament amb transport públic. Si hi aneu al vespre hi ha pàrquing gratuït al mateix passeig.

stats