Tornaran els plats del Pinotxo

Jordi Asín, el nebot de Juanito Bayén, obrirà al setembre el bar Pinotxo al Mercat de Sant Antoni de Barcelona

Ocuparà quatre parades i oferirà plats de cuina catalana, com ara tripes, fricandó o capipota

Jordi Asín, acompanyat de la seva dona i fill, davant del mercat de Sant Antoni

Jordi Asín, nebot del traspassat Juanito Bayén, obrirà al setembre el bar Pinotxo dins del Mercat de Sant Antoni. Ocuparà quatre parades, de la 18 a la 21, i hi cuinarà plats de cuina catalana: cigrons, capipota, fricandó, tripes, cua de bou, empedrat o croquetes. "Els que feia al bar Pinotxo de la Boqueria", explicava aquest matí Jordi Asín al mateix Mercat de Sant Antoni. Ho feia al costat de la seva dona, Maria José, i el seu fill, Dídac, i davant de les parades on començaran les obres aquest estiu. El bar podrà tenir el nom de Pinotxo perquè avui dia el tenen registrat. "El vaig registrar fa deu anys, el nom és meu. I sé que m’han fet la demanda per aquest fet, però vaig ser qui va registrar el nom de Pinotxo i, per tant, és meu", declarava Asín.

Inscriu-te a la newsletter Mengem Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

El cuiner ha optat pel Mercat de Sant Antoni per diversos motius, entre els quals hi ha el fet que "és tradicional, amb clientela de barri", mentre que al de la Boqueria "se l’ha menjat l’èxit del turisme a Barcelona". A més, diu, Sant Antoni és un mercat amb portes; per tant, "no passes fred a l’hivern ni calor a l’estiu", cosa que no passa a la Boqueria perquè és un mercat obert. I una altra circumstància, compartida també amb la Boqueria, és que es tracta d'un mercat amb bon producte, que facilita la cuina de mercat en què es basa Asín. Per tot plegat, el cuiner se sent content amb la concessió de les parades que li ha notificat avui mateix l'Ajuntament de Barcelona, i té l’esperança de poder cuinar al setembre el que li agrada: "El que sempre feia al bar Pinotxo, els plats de sempre, maridats amb els vins i caves que oferíem".

La familia Asín, davant la nova parada que ocuparan al Mercat de Sant Antoni a partir del mes de setembre. Aquest estiu hi faran les obres.

El 12 d’abril Juanito Bayén va morir de càncer als 88 anys i va deixar per escrit el maltractament que havia rebut, segons la seva opinió, per part de la part de la família amb la qual treballava. El malestar es concretava, en paraules escrites del document, en el fet que Juanito Bayén no podia accedir al coneixement del funcionament econòmic del bar de la Boqueria, de manera que l’única informació que en tenia era només la nòmina. A més, declarava que la seva jubilació la va haver d'acceptar per força, perquè la seva família li havia prohibit entrar al bar després del que qualificava de "revolta". El bufet d’advocats que Juanito Bayén va contractar, i que és el que va difondre la carta, també indicava que emprenia totes les accions legals al seu abast per recuperar la marca, “de la qual es va apoderar [Asín] a l'esquena del seu tiet”.

Tot plegat va fer posicionar els paradistes del Mercat de la Boqueria a favor dels uns i de l’altre. Fins i tot fora del mercat van aparèixer veus de cuiners i d’establiments, com la Granja Elena, que apostaven per un dels dos, en aquest cas per Jordi Asín. Mentrestant, la gerència del Mercat de la Boqueria declarava que no volia posicionar-se al tractar-se d'un problema familiar, i manifestava la pèrdua que suposava per al mercat uns professionals com eren Juanito Bayén i el seu etern somriure, d'una banda, i Jordi Asín, de l'altra.

stats