Receptes
Verdures i llegums 07/09/2022

Ravioli de carbassó amb pasta wanton

El cuiner Salvador Brugués explica com preparar un plat vegetal tal com si fos pasta

2 min

Ingredients per a 4 persones

  • 250 g de carabassó
  • 250 g de ceba tendra
  • 12 plaques de pasta wanton
  • 50 g de mantega
  • 1 raig petit d’oli de gira-sol

 Per a la salsa

  • 75 g de crema de llet
  • 12 g de siurenys en pols
  • Sal
  • Pebre negre

Elaboració

  1. Comenceu tallant la ceba tendra. Retireu-ne la part verda i, tot seguit, talleu el bulb blanc per la meitat. Traieu-ne les fulles exteriors i talleu-la a la jardinera, és a dir, a dauets.
  2. Feu el mateix amb el carbassó. Retireu-ne les parts dels extrems, però no en tragueu la pell. Després feu-ne làmines i, a continuació, daus.
  3. Coeu suaument la ceba amb una mica de mantega i un raig d’oli de gira-sol, perquè així la mantega no es cremarà tan de pressa.
  4. Mentrestant, saleu el carbassó, perquè suï i, així, perdi acidesa.
  5. En una altra cassola amb aigua i força sal, bulliu la pasta wanton. Els hi podeu tirar de cinc en cinc, però prèviament els heu d’haver separat un a un. Amb un minut ja tindreu la pasta feta. Comprovareu que està feta perquè la pasta canviarà de color, passarà de groc a transparent.
  6. Quan comproveu que la ceba tendra estigui cuita, incorporeu-hi el carbassó i deixeu que es vagi coent a poc a poc.
  7. Retireu les làmines de pasta wanton, esteneu-les damunt del taulell, tal com si es tractés de pasta de canelons.
  8. Per preparar la salsa, poseu en una paella crema de llet, pols de siurenys, sal i pebre i feu-ho bullir fins que aconseguiu la densitat que vulgueu. Aneu-ho remenant de tant en tant.
  9. Mentrestant, farciu la pasta amb la ceba i el carbassó cuits. Mireu de no fer servir tota la ceba i tot el carbassó, perquè en guardareu una mica per al guarniment final del plat.
  10. A continuació, tanqueu la pasta wanton perquè embolcalli les verdures tal com si es tractés d’un ravioli, és a dir, tancat per quatre bandes.
  11. Aneu col·locant els raviolis fets en un plat i fiqueu-los dins del microones (també va bé un forn de vapor) durant trenta segons.
  12. Quan ja estiguin calents, emplateu-los amb molt de compte, que no es desfacin, i llavors poseu-hi per sobre la salsa. Finalitzeu el plat amb una mica de ceba i de carbassó per sobre.

Consell

Els raviolis, acabats de fet i refredats, els podeu congelar sense haver-hi posat la salsa per sobre. Congeleu-los amb paper film. I a l’hora de fer-los servir, mentre els descongeleu, podeu preparar la salsa al moment.

stats