Els llegums, en 10 receptes diferents, i amb 'showcookings' en directe
El 10 de febrer és el Dia Mundial dels Llegums, declarat per l'Organització de les Nacions Unides (ONU)
A casa nostra els llegums són un conreu tradicional. El fesol de Santa Pau, el cigronet de l'Anoia o el pèsol negre del Berguedà en són alguns dels representants. Aquests i totes les altres varietats tenen un dia marcat al calendari, perquè l'Organització de les Nacions Unides (ONU) els ha dedicat el 10 de febrer com el Dia Mundial. I justament aquest 10 de febrer té lloc una iniciativa solidària per recaptar llegums per al Banc dels Aliments. El compte d'Instagram @legumechef retransmet en directe les receptes que els cuiners i pastissers Ada Parellada, Carme Ruscalleda, Xavier Pellicer, Anjalina Chugani, Patricia Schmidt i Christian Escribà, Borja Pérez, Blanca Esteve i l'Escola d'Hoteleria i Turisme CETT elaboraran al Banc d'Aliments de Barcelona. La finalitat és recaptar 10.000 kg de llegums per al mateix Banc d'Aliments, i per aconseguir-ho comptaran tots els nous seguidors, perquè cada seguidor del compte @legumechef el mateix 10 de febrer farà que 5 kg de llegums es donin al Banc dels Aliments.
La primera retransmissió en directe començarà a les 10.30 hores, i la protagonitzarà la cuinera Ada Parellada; mentrestant la de la xef Carme Ruscalleda serà a les 12.45 h. A partir de la tarda, n'hi haurà més. Consulteu-ne l'horari exacte aquí.
Aquesta iniciativa solidària ha coincidit amb el projecte de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), amb el qual vol estudiar "el nivell nutricional i els compostos bioactius de cinquanta varietats protegides de llegums locals", segons declara. L'objectiu és generar-ne nous productes alimentaris d'origen vegetal. En altres paraules, perquè del cigronet de l'Anoia, per exemple, se'n pugui fer una beguda vegetal o bé una farina.
Al Mengem els llegums també han sigut els protagonistes de moltes receptes: