Com fer una bona amanida de cigrons? Recepta de la cuinera Ada Parellada

Ens explica com preparar una amanida amb enciam, cigrons i una bona vinagreta de llimona

La cuinera Ada Parellada explica com preparar una amanida d'hivern amb cigrons

La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana de Barcelona, proposa que prepareu a casa una amanida de cigrons amb una vinagreta saborosa de llimona.

Ingredients

  • 1 enciam
  • 250 g de cigrons cuits
  • 1 ou
  • 1 pastanaga
  • Nous (la quantitat, segons el vostre gust)

Per a la vinagreta de llimona

  • 100 ml d’oli d’oliva extra verge
  • 200 ml de suc de llimona
  • Ratlladura de pell de llimona
  • 3 anxoves
  • Tàperes (la quantitat, segons el vostre gust)
  • Porradell
  • Tabasco
  • Pebre vermell

Elaboració

  1. Comenceu per la vinagreta. Ratlleu la part groga de la llimona, després espremeu-la en un bol i afegiu-hi tàperes, anxoves, ceba tendra i porradell (que és un all que li dona un punt més fresc). El toc final seran unes gotes de tabasco, una punta de pebre vermell i l’oli d’oliva. Remeneu-ho.
  2. Mentrestant amaniu els cigrons i afegiu-hi pastanaga tallada i nous. Ja us la podríeu menjar així, però estarà bé que hi poseu enciam. Emplateu-ho posant a la base els cigrons, l’enciam a sobre i en un costat l’ou dur.

Bon profit!

stats