Com fer una bona amanida de cigrons? Recepta de la cuinera Ada Parellada
Ens explica com preparar una amanida amb enciam, cigrons i una bona vinagreta de llimona
14/01/2022
1 min
La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana de Barcelona, proposa que prepareu a casa una amanida de cigrons amb una vinagreta saborosa de llimona.
Ingredients
- 1 enciam
- 250 g de cigrons cuits
- 1 ou
- 1 pastanaga
- Nous (la quantitat, segons el vostre gust)
—
Per a la vinagreta de llimona
- 100 ml d’oli d’oliva extra verge
- 200 ml de suc de llimona
- Ratlladura de pell de llimona
- 3 anxoves
- Tàperes (la quantitat, segons el vostre gust)
- Porradell
- Tabasco
- Pebre vermell
Elaboració
- Comenceu per la vinagreta. Ratlleu la part groga de la llimona, després espremeu-la en un bol i afegiu-hi tàperes, anxoves, ceba tendra i porradell (que és un all que li dona un punt més fresc). El toc final seran unes gotes de tabasco, una punta de pebre vermell i l’oli d’oliva. Remeneu-ho.
- Mentrestant amaniu els cigrons i afegiu-hi pastanaga tallada i nous. Ja us la podríeu menjar així, però estarà bé que hi poseu enciam. Emplateu-ho posant a la base els cigrons, l’enciam a sobre i en un costat l’ou dur.