Com es fa l'arròs de pèsols i verdures? Recepta del restaurant Hispània d'Arenys de Mar
El cuiner Raimon Braun Reixach explica com preparar-lo a casa
El cuiner Raimon Braun Reixach, del restaurant Hispània, revela com preparar a casa un arròs amb verdures de proximitat, i també amb pèsols, insígnia del restaurant situat a Arenys de Mar.
Arròs de verdures de temporada
Ingredients per a 4 persones
370 g d’arròs bomba
2 grans d’all
100 g de pèsols
2 pastanagues
80 g de coliflor
80 g de bròquil
2 carxofes
5 unitats de mongeta tendra
1 ceba
Pebrot verd
Carbassó
Sal
Oli d’oliva
Pebre negre
4 cullerots de brou de carn i verdures
Elaboració
El primer pas per fer aquesta recepta és tenir preparat caldo de carn i verdures.
En una paella poseu oli d’oliva i sofregiu-hi un parell de grans d’all, havent-los tret prèviament el grill interior. Un cop sofregits, retireu-los-en.
Al mateix oli, sofregiu-hi les verdures, les carxofes, la mongeta tendra, el pebrot verd, la coliflor, el bròquil i el carbassó, ben tallats a trossos petits. Remeneu-ho i poseu-hi una mica de sal. Aneu-ho remenant.
Un cop sofregides les verdures, retireu-les i reserveu-les en un plat.
Afegiu una mica d’oli d’oliva a la paella en què heu sofregit les verdures, i poseu-hi la ceba, picada. Saleu-la, i deixeu just que la ceba es transparenti. Quan ho estigui, tireu-hi els grans d’all una altra vegada i remeneu-ho.
Ara serà el moment de tirar-hi l’arròs. Remeneu-lo amb la ceba i els grans d’all.
Mentrestant, escalfeu el brou, que tindreu en una altra cassola al foc.
Tireu-hi el brou, i passeu-lo per un colador mentre el tireu. Calculeu 10 o 14 minuts, segons el tipus d’arròs. Tireu-hi també totes les verdures sofregides, i remeneu-ho. Afegiu-hi una mica de pebre negre. Remeneu-ho i deixeu-ho bullir tot junt cinc minuts.
Passat aquest temps, tireu-hi els pèsols, que donaran un toc de dolçor a la preparació. Remeneu-ho una mica, i espereu que estigui cuit.
Quan el brou hagi desaparegut, retireu-lo del foc i deixeu-lo reposar un parell de minuts.
Passats aquests minuts, ja el podreu emplatar.
Bon profit!