Llegums per assaborir-los
Cigrons amb bacallà (en un temps rècord de preparació)
El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, explica la manera de cuinar el plat a casa en poc temps
10/02/2023
1 min
Ingredients per a 4 persones
- 280 g de cigrons cuits
- 280 g de bacallà dessalat a daus (de forma tradicional)
- 2 patates vermelles
- 1 manat de fulles d’espinacs
- Un grapat de musclos (o bé cloïsses)
- ½ copa de vi blanc (opcional)
- Oli d'oliva suau
Per al sofregit
- Ceba tendra (o bé una de dolça)
- ½ porro
- 2 alls tendres
Per al guarniment
- Musclos
- Bledes
- All, julivert i oli d’oliva suau (tot molt amb la batedora)
Elaboració
- Poseu el bacallà en una cassola amb aigua que el cobreixi. Abans que arrenqui el bull, coleu el bacallà. Reserveu-ne el líquid.
- Mentrestant feu el sofregit. En una cassola amb oli d’oliva suau, poseu-hi ceba, la part blanca del mig porro i alls tendres, tot picat prèviament amb el ganivet. Quan tots els ingredients estiguin cuits, transparents, afegiu-hi dues patates pelades tallades a daus i la mitja copa de vi blanc. Deixeu-lo evaporar-se uns segons i després poseu-hi el líquid reservat de la cocció del bacallà. Deixeu-ho coure quinze minuts.
- Afegiu-hi els últims minuts de la cocció les fulles d’espinacs, tallades a trossos grossos, els cigrons cuits, els musclos i un parell de cullerades soperes d’all i julivert molt. Deixeu-ho coure quatre minuts, amb la cassola tapada.
- Passat aquest temps, retireu-ho del foc.
- Obriu la cassola i poseu-hi per sobre el bacallà. És important que el bacallà s’escalfi, però no s’hi ha de tornar a coure, perquè ja ho havíeu fet al primer pas.
Bon profit!
Nota: la recepta ha estat enregistrada a la cuina de l'Espai Boqueria de Barcelona.