Recepta

Carpaccio de carbassons amb formatge parmesà

La cuinera Teresa Carles explica com preparar el plat a casa

Ingredients per a 4 persones

2 carbassons

Per a l’amaniment

  • 25 g de suc de llimona (o bé vinagre de poma)
  • 80 g d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de mostassa a l’antiga
  • Sal
  • Orenga
  • Anet fresc (o bé sec)

Per a la salsa

  • 2 pastanagues mitjanes
  • 1 tomàquet madur
  • 50 g d’oli d’oliva verge extra
  • Sal

Per al guarniment

  • 2 alvocats
  • 10 tomàquets cherry
  • Formatge parmesà
  • Fulles d’alfàbrega

Elaboració

  1. Comencen tallant els carbassons per amanir-los i reservar-los una hora amb el marinat, perquè n’agafin el gust.
  2. Els podeu tallar a llesques o bé a rodanxes amb l’ajuda d’una mandolina o d’un ganivet esmolat. Reserveu-los.
  3. Prepareu l’amaniment. En un bol poseu suc de llimona (o vinagre de poma), oli d’oliva verge extra, una cullerada de mostassa antiga, sal, orenga i una mica d’anet. Remeneu-ho bé amb una cullera.
  4. En una cassola, poseu els carbassons a la base, i a sobre cullerades de l’amaniment que heu preparat.
  5. Un cop fet això, torneu a posar a sobre una altra capa de carbassó i una altra de l’amaniment. Aneu fent capes fins que feu servir tots els carbassons. Heu d’acabar amb una última capa d’amaniment.
  6. Deseu-ho a la nevera durant dues hores.
  7. Mentrestant, prepareu la salsa, que servirà de llit al damunt del qual muntareu el carpaccio.
  8. Peleu les pastanagues i, tot seguit, talleu-les a trossets. Feu el mateix amb el tomàquet, prèviament rentat. Col·loqueu-los al vas de la batedora juntament amb sal i l’oli d’oliva verge extra. Tritureu-ho fins que n’obtingueu una textura líquida i fina. Reserveu-ho.
  9. Prepareu el guarniment amb què acompanyareu els carbassons.
  10. Talleu l’alvocat per la meitat i extraieu-ne el pinyol. Amb l’ajuda d’un ganivet traieu-ne la polpa, tombeu-la i feu-ne talls longitudinals.
  11. Talleu els tomàquets cherry per la meitat.
  12. Munteu el plat. En un plat pla, poseu una capa de la salsa triturada, que quedi com a base. Al damunt, aneu posant les rodanxes dels carbassons, que hauran perdut consistència (estaran més flonjos), i feu-ho en forma rodona. Al centre de la rodona, poseu-hi els carbassons, uns damunt dels altres.
  13. El toc final serà posar-hi els tomàquets cherry i una mica de formatge parmesà. Acabeu el guarniment del plat amb unes fulletes d’alfàbrega i un raig d’oli d’oliva verge extra i un pensament de sal. I ja estarà.

Notes

El marinat del carbassó el podeu allargar més de dues hores, de manera que el podeu preparar la nit anterior i acabar de muntar el plat l’endemà.

Bon profit! 

stats