Amanida de cigrons cruixents amb col kale. La recepta de la cuinera Teresa Carles

La cuinera del grup Teresa Carles ens explica com preparar una amanida per llepar-se els dits

Amanida de cigrons cruixents amb col kale i formatge parmesà

La cuinera Teresa Carles, del grup homònim, explica com preparar a casa una amanida per llepar-se els dits: amanida de col kale amb cigrons cruixents, formatge parmesà i vinagreta.

Per a l'amanida

  • 150 g de barreja d’enciams
  • 250 g de fulles de kale
  • 200 g de tomàquets cirerols
  • 4 raves
  • 1 alvocat
  • 1 mango
  • Pipes de carabassa i de gira-sol

Per a la salsa per amanir els cigrons

  • 2 grans d’all
  • Orenga
  • Farigola
  • Gingebre
  • Comí
  • Pebre
  • 1 cullerada de mostassa antiga
  • Fulles d’alfàbrega
  • Julivert
  • 50 ml d'oli d’oliva extra verge
  • Sal
  • Un trosset petit de bitxo

Per als cigrons cruixents

  • 200 g de cigrons
  • 2 cullerades de la vinagreta

Per a la vinagreta

  • 50 ml de suc de llimona
  • 25 g de xarop d’atzavara
  • 10 g de xili xipotle
  • Ceba en pols
  • All en pols
  • Una punta de caiena
  • Pebre
  • Sal
  • 100 ml d'oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Col·loqueu tots els ingredients al vas de la batedora elèctrica i tritureu-los. Al final de tot, poseu-hi una mica de bitxo, no gaire perquè si us passeu picaria molt. Tritureu-ho tot plegat de nou.
  2. Amaniu els cigrons amb un parell de cullerades d’aquesta salsa. Remeneu-ho amb l’ajut d’una cullera. Traspasseu-los a una safata per anar al forn i els hi coeu a 180° durant trenta minuts.
  3. Mentrestant, netegeu la col kale amb un raig d’aigua de l’aixeta.
  4. Un cop netes les fulles, aneu-les tallant a trossos petits amb el ganivet.
  5. Tot seguit en poseu els trossos en un bol i reserveu.
  6. Comenceu a preparar la vinagreta per amanir la kale.
  7. Poseu tots els ingredients de la vinagreta al vas de la batedora i tritureu-los.
  8. Amaniu la kale amb unes cullerades de la vinagreta que acabeu de preparar, i feu-ho amb l’ajut de les mans, perquè així aconseguireu que els trossos perdin la duresa i siguin molt més tendres. La resta de vinagreta reserveu-la.
  9. Prepareu la resta d’ingredients de l’amanida.
  10. Peleu els raves. Talleu per la meitat un alvocat. Talleu per la meitat els tomàquets cirerols. Talleu també a rodanxes primes els raves.
  11. Amb una cullera traieu la polpa de l’alvocat i talleu-la a daus.
  12. Talleu per la meitat un mango i després peleu-lo i talleu-lo igualment a daus.
  13. Ajunteu tots els altres ingredients preparats en un bol.
  14. Passada mitja hora, traieu del forn els cigrons, que hauran quedat cruixents.
  15. Ja podreu emplatar.
  16. En un plat pla, poseu-hi a la base una mica de barreja d’enciams. A continuació, els trossos de kale, que estaran ben tendres. Després, la resta d'ingredients que teníeu en un altre bol: els tomàquets cirerols, els raves, els daus de mango i l’alvocat.
  17. Amaniu-ho tot amb la vinagreta i per sobre hi poseu uns trossets de formatge parmesà.
  18. Remateu-ho amb el cruixent de cigrons i unes pipes de carabassa.

Bon profit!

 

 

 

stats