Mones de Pasqua

La mona, com fer-la a casa amb crema i fruites confitades?

Ens ho explica Òscar Teixidó, responsable de cuina del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB

La mona, com fer-la a casa amb un ou de xocolata?

BarcelonaÒscar Teixidó, responsable de cuina del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, revela com preparar a casa una mona de Pasqua a partir d'un pa de pessic i acabar-lo amb crema d'ou, fruita confitada i un ou de xocolata.

Ingredients

Per al pa de pessic

  • 4 ous 
  • 125 g de sucre 
  • 125 g de farina
  • 1 pell de llima ratllada 
  • Al got d'una batedora elèctrica, barregeu-hi l'ou i el sucre i bateu-ho fins que dobli el volum. Tot seguit, afegiu-hi la pell de llima, prèviament ratllada. Quan ja hagi doblat el volum, pareu de batre i afegiu-hi la farina a poc a poc. Aboqueu-ho tot plegat dins d'un motlle, que prèviament haureu enfarinat. Coueu-ho al forn a 180º durant 20 minuts aproximadament. Reserveu.

Per a la crema d'ou

  • 4 ous 
  • 200 g de sucre 
  • 100 g d'aigua 
  • 30 g de Maizena
  • 1 pell de llima 
  • Primer barregeu l'aigua, la Maizena i el sucre. Després poseu-hi els ous. Ratlleu-hi una llima i torneu a barrejar-ho. Poseu-ho al foc fins que arrenqui el bull. Quan comenci l'ebullició, retireu-ho del foc, remeneu-ho per comprovar que tingui una textura cremosa i deixeu-ho refredar.

Altres ingredients

  • 150 g de melmelada d'albercoc (o qualsevol altra)
  • 80 g de meló confitat 
  • 80 g de taronja confitada 
  • 50 g de cirera vermella confitada 
  • Gelatina de poma
  • 50 g d'ametlla de granet torrat 
  • Almívar
  • Prepareu tots els ingredients.
  • Tot seguit partiu per la meitat el pa de pessic. Feu-ne dos talls, perquè quedi de dos pisos. Quan feu els talls amb el ganivet, marqueu el camí amb les mans per no torçar-vos. Si el pa de pessic ha reposat serà més fàcil. Amb l'ajuda d'un pinzell pinteu la meitat oberta del pa de pessic amb l'almívar. Al damunt la melmelada. I a l'altre pis, el mateix. Primer passeu-hi el pinzell amb l'almívar, i després poseu-hi la melmelada. A l'última capa, al capdamunt, poseu-hi la crema que teníeu reservada. També en podeu posar per les vores, perquè pugueu posar-hi les ametlles.
  • El pas següent és posar-hi la fruita confitada. Col·loqueu-la al vostre gust. El consell és que quedi ben acolorit. I ara amb la gelatina de poma, sucada en un pinzell, pinteu les fruites confitades, perquè quedin amb brillantor. Sigueu generosos amb aquest pas. Poseu el pastís al plat.

Per a l'ou de xocolata 

  • 300 g de xocolata negra
  • Motlle en forma d'ou 
  • Col·loqueu la xocolata en un bol i desfeu-la al microones. Si teniu termòmetre de cuina, comproveu que estigui a 45º, aproximadament. Llavors l'haureu de remenar perquè encara s'ha de refredar més. L'ideal, per aconseguir aquesta temperatura, és que desfeu la xocolata tan bon punt comenceu a fer el pa de pessic, i llavors es refredarà i estarà a la temperatura ideal per treballar-la. Quan estigui a 30º ja estarà a punt per omplir el motlle de l'ou amb la xocolata. Feu moviments perquè la xocolata envolti bé els motlles. Llavors tombem el motlle perquè l'excés de xocolata caigui damunt de paper sulfuritzat. Deixeu-ho refredar i desemmotlleu.
  • Ara ja podreu posar l'ou al mig del pastís.

Bon profit!

stats