Porros amb ‘stracciatella’ i vinagreta d’avellanes torrades
BARCELONAL’Hotel Neri és un Relais & Châteaux situat al Barri Gòtic de Barcelona des de fa quinze anys. El cap de cuina, Aquiles Bastain, i el xef, Alain Guiard, aposten per una cuina creativa, divertida i viva, basada en el producte de proximitat i de temporada. Us proposem que cuineu a casa porros amb stracciatella i vinagreta d’avellanes torrades.
Per a 1 persona
2 porros
1 burrata de búfala
Pebre negre
Avellanes torrades
Cibulet
Sal en làmines
Vinagreta (oli d’oliva verge extra, vinagre i sal)
Brots d’enciam (créixens verds i morats)
Oli de julivert (bateu fulles de julivert amb oli d’oliva fins que quedi ben barrejat)
Talleu la punta verda de dos porros. Després poseu-los al forn durant 30 minuts; si teniu brasa, també els hi podeu coure com a alternativa.
Un cop cuits, traieu-ne la part negra exterior i quedeu-vos amb la part blanca cuita.
Talleu-los a trossos, que més o menys siguin de la mateixa mida. Poseu-los en un plat.
Talleu amb un ganivet una bola de burrata per la meitat. Fiqueu-la dins d’un bol i, tot seguit, feu-la menuda amb l’ajut de dues culleres.
Talleu-la, perquè a dins hi ha la stracciatella i se n’ha de desprendre. Col·loqueu-la enmig dels trossos de porro que teníeu situats al plat formant un rombe.
Poseu-hi per sobre pebre negre i avellanes torrades, prèviament esmicolades. Després, el cibulet, la sal en làmines, els brots de fulles dels diferents enciams, unes gotes de vinagreta i d’oli de julivert.
Bon profit!