Recepta de Marc Ribas: amanida de poma i sardina fumada

És un plat fresc, que té un punt d'envinagrat i que es completa amb el punt salat de les sardines

Podeu triar el tipus de poma que més us agradi per fer aquesta recepta

En el llibre 'Cuines' (Ara Llibres), els cuiners Marc Ribas, Arnau Paris i Gessamí Caramés expliquen receptes de producte, que són ideals per a l'estiu, com la que revelen en la preparació següent.

Ingredients per a 4 persones

  • 100 g d'api
  • 100 g de sucre
  • 50 g de sal
  • 500 ml d'aigua mineral
  • 200 ml de suc de llimona
  • 90 ml d'oli suau
  • 25 ml de vinagre balsàmic de Mòdena
  • 4 sardines fumades (amb el seu oli)
  • 5 pomes Granny Smith
  • 1 cabdell fresc
  • Mostassa de Dijon
  • Alfàbrega
  • 1 ou
  • Llimona

Elaboració

  1. Per començar, feu un envinagrat amb rapidesa. Al vas de la batedora elèctrica, poseu-hi l'aigua mineral, la sal, el sucre, el suc de llimona i tritureu-ho. Reserveu-ho.
  2. Talleu les pomes a grills, sense cor ni llavors; poseu-los a dins del got batedor i deixeu-los durant dotze hores a la nevera.
  3. Peleu els fils de l'api. Talleu-los a mida de macedònia, poseu-ho tot en un bol amb aigua i gel perquè quedi ben cruixent.
  4. Escaldeu un manat de fulles d'alfàbrega i, tot seguit, poseu-les en un bol amb aigua i gel per tallar-ne la cocció.
  5. Tot seguit, eixugueu-les i poseu-les dins d'un got batedor.
  6. Afegiu-hi, al got batedor, l'ou, quinze grams de mostassa de Dijon, el vinagre, unes gotes de llimona, sal, 90 ml d'oli d'oliva suau i l'oli de les sardines fumades. Emulsioneu-ho.
  7. Talleu les sardines fumades a rombes.
  8. Talleu el cabdell a quarts.
  9. Poseu en un bol gros l'api, la poma (que s'haurà envinagrat), el cabdell i l'amaniment del got batedor, i integreu-ho tot.
  10. Al final de tot, afegiu-hi les sardines que heu tallat, posant-les per damunt de tots els ingredients.

Consell

  • Busqueu pomes de proximitat, que segur que en trobeu de varietats locals.

Bon profit!

stats