Recepta d'Anna Casadevall: Amanida de peix fet a la sal

A La Xicra, la cap de sala Montse Soler i la cuinera Anna Casadevall s'encarreguen de preparar els millors plats

2 min
El peix es pot servir amb una conquilla, amb la fulla d'enciam i el tomàquet al costat

La cuinera Anna Casadevall, del restaurant La Xicra, explica com preparar una recepta que es pot fer amb diversos tipus de peix blanc, tots cuinats sempre a la sal.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 peix blanc (llobarro, per exemple) d'un quilo amb escata per poder-lo fer a la sal
  • 1 kg de tomàquet pera madur
  • Sal marina
  • Fulles d'enciam (al vostre gust, la varietat que vulgueu)

Per a la vinagreta

  • 2 cullerades de vinagre de cava
  • All
  • 8 cullerades d'oli d'oliva verge extra

Elaboració

  1. Engegueu el forn a 180º perquè es preescalfi mentre feu la resta de preparacions de la recepta.
  2. Disposeu el peix en una safata i cobriu-lo amb sal marina, que prèviament haureu hidratat una mica, sense que en cap cas la sal marina hagi estat mullada ni tingui aigua sobrant.
  3. És important que cobriu el peix amb la sal marina perquè quedi com un cofre, tancat i segellat.
  4. Poseu-lo al forn durant vint a vint-i-cinc minuts.
  5. Mentrestant, ratlleu gran part dels tomàquets, havent-ne tret les llavors prèviament.
  6. Quan els tingueu ratllats, afegiu-hi una mica de sal, all i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Barregeu-ho tot ben barrejat, i reserveu-ho.
  7. Amb la resta del tomàquet, feu-ne unes rodanxes primes i reserveu-les.
  8. Quan hagi passat el temps de cocció del peix, traieu-lo del forn.
  9. Traieu-ne la capa de sal marina, que haurà quedat compacta durant la cocció.
  10. Desespineu el peix i aneu-lo servint, net de sal i d'espines, damunt de conquilles, prèviament netes.
  11. Poseu-hi damunt la barreja de tomàquet ratllat amb all i oli d'oliva.
  12. Al costat, unes fulles d'enciam i les rodanxes de tomàquet.
  13. Finalment, amaniu-ho tot amb la vinagreta, que podeu preparar amb vinagre de cava, all i oli d'oliva verge extra. En una vinagreta, la proporció és de dues cullerades de vinagre i vuit d'oli d'oliva.

Bon profit!

stats