Recepta d'Anna Casadevall: Amanida de peix fet a la sal
A La Xicra, la cap de sala Montse Soler i la cuinera Anna Casadevall s'encarreguen de preparar els millors plats
05/09/2024
2 min
La cuinera Anna Casadevall, del restaurant La Xicra, explica com preparar una recepta que es pot fer amb diversos tipus de peix blanc, tots cuinats sempre a la sal.
Ingredients per a 4 persones
- 1 peix blanc (llobarro, per exemple) d'un quilo amb escata per poder-lo fer a la sal
- 1 kg de tomàquet pera madur
- Sal marina
- Fulles d'enciam (al vostre gust, la varietat que vulgueu)
Per a la vinagreta
- 2 cullerades de vinagre de cava
- All
- 8 cullerades d'oli d'oliva verge extra
Elaboració
- Engegueu el forn a 180º perquè es preescalfi mentre feu la resta de preparacions de la recepta.
- Disposeu el peix en una safata i cobriu-lo amb sal marina, que prèviament haureu hidratat una mica, sense que en cap cas la sal marina hagi estat mullada ni tingui aigua sobrant.
- És important que cobriu el peix amb la sal marina perquè quedi com un cofre, tancat i segellat.
- Poseu-lo al forn durant vint a vint-i-cinc minuts.
- Mentrestant, ratlleu gran part dels tomàquets, havent-ne tret les llavors prèviament.
- Quan els tingueu ratllats, afegiu-hi una mica de sal, all i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Barregeu-ho tot ben barrejat, i reserveu-ho.
- Amb la resta del tomàquet, feu-ne unes rodanxes primes i reserveu-les.
- Quan hagi passat el temps de cocció del peix, traieu-lo del forn.
- Traieu-ne la capa de sal marina, que haurà quedat compacta durant la cocció.
- Desespineu el peix i aneu-lo servint, net de sal i d'espines, damunt de conquilles, prèviament netes.
- Poseu-hi damunt la barreja de tomàquet ratllat amb all i oli d'oliva.
- Al costat, unes fulles d'enciam i les rodanxes de tomàquet.
- Finalment, amaniu-ho tot amb la vinagreta, que podeu preparar amb vinagre de cava, all i oli d'oliva verge extra. En una vinagreta, la proporció és de dues cullerades de vinagre i vuit d'oli d'oliva.
Bon profit!