La recepta del cuiner Rafuel
Per sucar-hi pa: ous al plat amb salsa puttanesca
El cuiner Rafel Antonín, conegut popularment com Rafuel, explica com fer-los a casa
23/01/2024
1 min
El dia que cuines espaguetis a la puttanesca sempre està bé fer-ne de més, de salsa, perquè es pot aprofitar per a altres plats de la cuina diària, com ara el que ens proposa el cuiner Rafel Antonín, i que acaba de publicar en el llibre Grans èxits d’en Rafuel (Columna).
La idea que ens suggereix, doncs, reaprofita salsa i també, si corre per casa, pa sec, que recomana haver escalfat prèviament al forn per sucar-lo bé. Tant és així, que pot ser un plat que es mengi sense coberts.
Ingredients per a dues persones
- 2 ous
- Salsa puttanesca feta un altre dia
- Pa bo (si és del dia anterior, escalfeu-lo al forn)
- Julivert
- Pebre negre
- Sal en cristalls
Elaboració
- Comenceu escalfant el pa al forn durant quatre o cinc minuts. Però no us en refieu. L'heu d’anar mirant, que no es torri.
- Col·loqueu la salsa en una paella al foc, esteneu-la, que quedi plana.
- Per sobre poseu-hi ous frescos acabats de trencar.
- Col·loqueu la paella al forn a 200 graus durant dos o tres minuts. No us entretingueu, perquè la clara s’ha de fer, però el rovell ha de quedar per sucar-hi pa.
- Passats els minuts, poseu-hi una branca de julivert, moleu-hi uns grans de pebre negre i, finalment, un polsim de cristall de sal.
- Ja podeu sucar-hi el pa acabat d'escalfar al forn.
Bon profit!