La recepta del cuiner Rafuel

Per sucar-hi pa: ous al plat amb salsa puttanesca

El cuiner Rafel Antonín, conegut popularment com Rafuel, explica com fer-los a casa

El dia que cuines espaguetis a la puttanesca sempre està bé fer-ne de més, de salsa, perquè es pot aprofitar per a altres plats de la cuina diària, com ara el que ens proposa el cuiner Rafel Antonín, i que acaba de publicar en el llibre Grans èxits d’en Rafuel (Columna).

La idea que ens suggereix, doncs, reaprofita salsa i també, si corre per casa, pa sec, que recomana haver escalfat prèviament al forn per sucar-lo bé. Tant és així, que pot ser un plat que es mengi sense coberts.

Ingredients per a dues persones

  • 2 ous
  • Salsa puttanesca feta un altre dia
  • Pa bo (si és del dia anterior, escalfeu-lo al forn)
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Sal en cristalls

Elaboració

  1. Comenceu escalfant el pa al forn durant quatre o cinc minuts. Però no us en refieu. L'heu d’anar mirant, que no es torri. 
  2. Col·loqueu la salsa en una paella al foc, esteneu-la, que quedi plana. 
  3. Per sobre poseu-hi ous frescos acabats de trencar. 
  4. Col·loqueu la paella al forn a 200 graus durant dos o tres minuts. No us entretingueu, perquè la clara s’ha de fer, però el rovell ha de quedar per sucar-hi pa. 
  5. Passats els minuts, poseu-hi una branca de julivert, moleu-hi uns grans de pebre negre i, finalment, un polsim de cristall de sal. 
  6. Ja podeu sucar-hi el pa acabat d'escalfar al forn. 

Bon profit!

 

 

 

 

 

stats