Pasta amb crema d'albergínies

La recepta de la italiana Antonella Speranza

2 min
Pasta amb crema d'alberginies i mozzarella

La bloguera Antonella Speranza, autora de La pasta per als catalans, explica com preparar a casa una recepta típica d’estiu, perfecta per ser degustada tant calenta com tèbia. 

Ingredients per a 4 persones

  • 2 albergínies
  • 360 g de pasta
  • 2 o 3 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • Fulles d’alfàbrega
  • 4 cullerades de formatge parmesà
  • 2 boles de mozzarella
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

Elaboració

  1. Per començar, poseu l'albergínia sencera sota el grill del forn o directament sobre una flama de gas (si teniu fogons de gas) o feu servir una graella elèctrica. Gireu-la de tant en tant fins que l'interior estigui tendre. Després, deixeu-la refredar una mica i peleu-la. Tot seguit, talleu-la a trossos.
  2. Col·loqueu aigua abundant en una olla, poseu-la al foc i porteu-la a ebullició. Quan estigui bullint, aboqueu-hi la pasta, i seguiu les indicacions de temps que us indiqui el productor, però resteu-ne dos minuts, que així us quedarà al dente.
  3. Quan estigui, retireu-la amb l'ajut d'una escumadora. Reserveu dues o tres cullerades de l'aigua de la cocció, perquè la necessitareu per a un pas de l'elaboració de la crema d'albergínies.
  4. Mentrestant, talleu els tomàquets a trossos no gaire petits.
  5. En una paella ampla, escalfeu una mica d'oli d'oliva verge extra i afegiu-hi dos grans d'all sencers i pelats. Quan l'all agafi color, afegiu-hi l'albergínia, que ja tindreu cuita, i els tomàquets. Cuineu-los durant 3-4 minuts perquè els gustos es barregin. 
  6. Retireu-ne els alls.
  7. Ara retireu-ne les albergínies i els tomàquets, i col·loqueu-los tots junts al got d'una batedora. Afegiu-hi cinc o sis fulles d'alfàbrega i dues cullerades de formatge parmesà. Bateu-ho fins a obtenir una crema suau.
  8. Aboqueu la crema d'albergínies resultant a la mateixa paella on heu cuinat els ingredients abans.
  9. Enceneu el foc, i afegiu-hi una cullerada de l'aigua de cocció de la pasta per diluir la salsa. Deixeu que la salsa s'hi escalfi.
  10. Per continuar, afegiu la pasta cuita a la paella amb la salsa i salteu-la fins que estigui ben recoberta de tots els ingredients i hi hagi adquirit la textura desitjada.
  11. Si cal, podeu posar-hi una mica més d'aigua de cocció per aconseguir una consistència més suau de la salsa, que no sigui ni tan espessa ni tan concentrada.
  12. Serviu la pasta amb crema d'albergínies en plats individuals.
  13. Decoreu cada plat amb mitja bola de mozzarella tallada a trossos i unes fulles d'alfàbrega fresca per damunt. Rectifiqueu de sal i pebre.

Albergínies

Hortalissa de plena temporada, pensada per hidratar, per donar els líquids que el cos pot perdre durant l'estiu per la calor, per això gairebé un 90% de la seva composició és aigua. Té vitamines poc rellevants, entre les quals destaca la provitamina A (que ajuda al bon estat de la retina).

Formatge parmesà

Entre les característiques més rellevants hi ha el fet que és un formatge que no conté lactosa; per tant, és recomanable per a les persones que hi tenen intolerància. Menjar formatge parmesà està lligat també amb la bona salut òssia.

Mozzarella

Formatge fresc italià, destaca per la seva aportació de calci a l'organisme (632 mg per cada 100 g de mozzarella), a més d'aportar antioxidants, que ajuden a combatre els radicals lliures, lligats amb l'envelliment.

stats