Com es neteja el bonítol? Recepta del cuiner Llorenç Valls
Us expliquem com fer-ho perquè quedi net d'espines, a punt per cuinar-lo
27/04/2021
1 min
El cuiner Llorenç Valls explica amb detall com netejar bonítols a casa, una feina recomanable per preparar després diverses coccions, com ara el tàrtar.
Ingredients
- 2 bonítols
Elaboració
- Primer netegeu-los amb aigua freda.
- Un cop rentats, eixugueu-los amb un drap o un paper de cuina. Procureu de no aixafar-los.
- Amb un ganivet esmolat, amb cura, talleu una mica la pell per un costat, per la banda del ventre, perquè l’heu de dessagnar, que és el pas previ a filetejar-los.
- Llavors, amb aigua de l’aixeta, netegeu-ne bé l’interior, és a dir, extraieu-ne l’estómac, el fetge i l’esòfag. Tot seguit feu un tall a la membrana interior, que anireu rentant amb aigua freda i rascant amb el dit, perquè anireu extraient la sang acumulada sota l’espina. Heu d’anar arrossegant la sang fins que comproveu que l’aigua surt neta. Serà el senyal que el bonítol està dessagnat.
- El següent pas és introduir dins del ventre paper de cuina, que sigui 100% cel·lulosa, que així no s’enganxarà a la carn del ventre. L’objectiu del paper és absorbir més les restes de sang i l'aigua i deixar-lo net. Amb el paper de cuina assequeu-lo també per fora.