Tàrtar de bonítol, com fer-lo a casa? Recepta del cuiner Llorenç Valls

El xef revela el pas a pas de la preparació

Tàrtar de bonítol

El cuiner Llorenç Valls explica com preparar a casa el tàrtar de bonítol.

Ingredients per a 4 persones

  • 2 bonítols tallats en lloms
  • Caps de bonítols
  • 1 llima
  • Sèsam
  • Pebre blanc
  • Mostassa en gra
  • Salsa de soja
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Elaboració

  1. Agafeu els lloms, talleu-los en tires llargues i, tot seguit, talleu-los a daus. Mireu de manipular-lo poc, perquè així no l’aixafareu gaire i es mantindrà la textura original.
  2. Quan en tingueu els daus, els aneu reservant en un bol.
  3. Tot seguit, amb l’ajuda d’una cullera, arrossegueu tota la carn de l’interior dels caps dels bonítols, que és considerada una de les millors.
  4. Ara toca amanir-ho. Saleu-ho primer. Després hi poseu dues cullerades de salsa de soja, una de mostassa en gra, el suc d’una llima, una mica de pebre blanc, un bon raig d’oli d’oliva i ho remeneu ben bé.
  5. Per presentar-lo a taula, el podeu servir en un bol o en un got, amb una base d’alvocat, al damunt el tàrtar de bonítol i per sobre llavors de sèsam.
stats