Magrana
Com fer la millor salsa de magrana (per menjar-la amb pollastre o capó)
El cuiner i metge Pep Pelfort explica com preparar-la a casa com a complement ideal per aviram
18/11/2022
1 min
Ingredients
- 1 l de suc de magrana agra
- 1 kg de sucre
- 1 culleradeta d’espècies (pebre de Jamaica - pimenta dioica)
- La pell de mitja llimona
Preparació
- Talleu per la meitat les magranes, i tot seguit espremeu-les amb l'ajut d'un espremedor.
- Coleu-ne el suc i aboqueu-lo en un cassó, on posareu la mateixa quantitat de suc que de sucre.
- Coeu-ho a foc lent durant mitja hora o més, tot remenant-ho de tant en tant. A mesura que comenci a espessir, haureu de remenar-ho més sovint.
- Deixeu-lo refredar, i llavors podreu comprovar com està d'espessa la salsa. L'ideal és que no sigui ni molt líquida ni molt espessa. Si no ho està prou, podeu portar-la a ebullició uns minuts més, però aquest pas és important que no sigui excessiu, perquè si la salsa és molt espessa, no serà adequada.
Variants
- Si no trobeu magranes agres, podeu utilitzar-ne de dolces. Cal tastar-les per ajustar-ne el sucre, perquè llavors possiblement n'haureu de reduir la quantitat a la meitat, i aleshores afegir-hi el suc d'una llimona.
- Podeu substituir el pebre de Jamaica, de gran ús a Menorca, per una branca canyella Ceylan (Cinnamomum zeylanicum) i tres unitats de clau d’espècie.