La recepta que vola

Bunyols de vent: com fer-los a casa amb la millor recepta

El forner Xavier Barriga, dels forns Turris, revela els passos imprescindibles per sortir-se'n amb èxit

i
T. Gilbert / J. Castellano / A. Om / J. Pujol
1 min
Bunyols de vent de Quaresma

BarcelonaXavier Barriga, forner i creador de Turris, és un referent en el pa artesà i creatiu. Els pans elaborats amb mil i una farines diferents són la seva insígnia. A més, Barriga és un defensor de les receptes tradicionals de pastisseria. Per fer els bunyols de vent a casa, el forner proposa una recepta amb poca quantitat de sucre.

Ingredients per a 60 bunyols

  • 250 ml de llet
  • 150 g de mantega
  • 200 g de farina fluixa
  • 15 g de sucre
  • 6 ous
  • Oli d'oliva verge (per fregir els bunyols)
  • Sucre per arrebossar (segons el gust)

Elaboració dels bunyols

  1. Barregeu la llet amb la mantega en una cassola que es pugui posar al foc i feu bullir la barreja. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la farina i el sucre, que tindreu prèviament barrejats en un mateix bol. Remeneu-ho bé a dins de la cassola al foc fins que aconseguiu una massa en forma de bola.
  2. Tot seguit, fora del foc, aboqueu-ho en un bol i continueu-ho remenant. Ara tocarà posar-hi un ou i barrejar-ho tot junt. I així anar fent, ou per ou. Cal anar ficant-hi els ous a poc a poc perquè la massa quedi compacta. La textura ha de ser esponjosa.
  3. Introduïu la massa aconseguida a dins d'una mànega de pastisseria. Aneu fent boles de bunyols (d'uns 10 g aproximadament) i després fregiu-les en oli a 180 ºC fins que s'enrosseixin.
  4. Deixeu refredar els bunyols en paper absorbent perquè hi quedi l'excedent d'oli. Un cop freds, arrebosseu-los en un bol amb sucre blanc.
  5. Ja estaran a punt per menjar.

Bon profit!

stats