Recepta

Amanida de raïm rostit amb formatge gorgonzola

La cuinera Teresa Carles explica la manera de preparar-la a casa

Amanida de raïm rostit amb formatge

La cuinera Teresa Carles, del grup homònim, explica la manera d'aprofitar el temps de verema per preparar una amanida suculenta.

Ingredients per a 4 persones 

  • 400 g de raïm vermell 
  • ½ ceba tendra 
  • 1 cullerada d’oli d’oliva 
  •  Farigola 
  • 150 g de formatge gorgonzola 
  • Ruca
  • Barreja de fulles verdes 
  • 60 g d’avellanes 
  • ½ magrana 
  • Sal 
  • Pebre

Per a la vinagreta de raïm

  • 60 g de raïm rostit 
  • 20 g de vinagre de poma 
  • 80 g d’oli d’oliva 
  • Sal 
  • Pebre 

 Elaboració

  1. Comenceu tallant la ceba a daus petits.
  2. En una safata per anar al forn poseu-hi el raïm, la ceba i unes branques de farigola fresca. Amaniu-ho amb sal, pebre i un bon raig d’oli d’oliva. Tot seguit poseu-ho al forn entre vuit i deu minuts a 180º. El temps pot variar depenent de la maduresa del raïm.
  3. Passat aquest temps traieu la safata i col·loqueu-ho tot en un bol. Del bol, agafeu una cullerada de grans de raïm i el suc que ens hagi fet el rostit i ho poseu al got de la batedora juntament amb un raig de vinagre de poma, una mica de sal, pebre i oli d’oliva extra verge. Bateu-ho, i el resultat aboqueu-lo en un bol petit.
  4. Ara munteu l’amanida. Per començar, un grapat de barreges d’enciams, raïm, uns trossets de gorgonzola i una mica de magrana. Amaniu-ho amb la vinagreta de raïm que heu mòlt i acabeu-ho amb unes avellanes.

Bon profit!

stats