Oci

Arriba la primera edició del Festí Fest, el festival gastronòmic de proximitat de Barcelona

L’esdeveniment tindrà lloc el 14 i 15 de setembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i està organitzat per l'ARA i Àpat

ARA
3 min
Cartell del FestíFest.

El 14 i el 15 de setembre, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà la primera edició del Festí Fest, el festival gastronòmic de proximitat de Barcelona. Serà una gran experiència per als foodies i per a tots els que són feliços descobrint noves propostes gastronòmiques. Al Festí s’hi podran tastar autèntiques delícies locals: tots els productes i ingredients seran d’aquí, cosa que en garantirà la frescor, la qualitat i el suport local.

10 plats, 10 restaurants

El festival comptarà amb la participació de 10 restaurants diferents, que presentaran les seves creacions gastronòmiques. Algunes de les primeres confirmacions són Cal Pastor, de tacos i totopos mexicans; Sant Croi, amb gelats 100% artesanals; la Bikineria, amb una oferta de biquinis originals i creatius, i Bar Pimentel, amb tapes tradicionals de barri cuinades amb productes de temporada. 

Mercat amb productes catalans

Hi haurà més de 40 parades de mercat on descobrir-hi productes gastronòmics de qualitat provinents de tot Catalunya, des de formatges artesans fins a embotits tradicionals, passant per rebosteria vegana i olis d'oliva verge extra. Es tracta d’una experiència que transcendeix el simple fet de comprar, ja que també podrem conèixer la història que hi ha al darrere de cada una de les parades, com les de Natury, Panacea Obrador, Formatgeria Irineu i Los Calvo.

Tallers, activitats i ponències

I no només s’hi podrà menjar. El festival oferirà un ampli programa de xerrades, activitats i tallers, des de ponències coordinades pel Mengem –el magazín gastronòmic de l’ARA– fins a tastos amb cervesa Damm, un taller per fabricar sabons casolans amb oli reciclat i diversos showcookings per preparar plats en menys de 20 minuts, així com tallers de reaprofitament d'aliments oferts per l'Agència de Residus de Catalunya, entre moltes altres propostes amb les quals aprendre i divertir-se.

A més, hi haurà una zona infantil amb activitats durant tot el dia perquè els més menuts tinguin el seu espai, s’ho passin genial i es cansin una mica.

Ni un minut sense música

La música serà un element clau per amenitzar l’experiència gastronòmica. Des que el festival obri les portes (12 h) fins que les tanqui (22.45 h), la música no pararà de sonar, amb vuit DJs repartits entre els dos dies, i el públic no pararà de ballar. Les dues primeres grans confirmacions són DJ Coco (dissabte), destacat en l’escena musical de Barcelona i que ha sigut el discjòquei de referència per tancar el Primavera Sound, i DJ Delafé, creador de Facto Delafé y Las Flores Azules i de l’actual grup Delafé, que ens farà vibrar amb una sessió eclèctica amb els hits musicals que més l’han marcat en la seva carrera. També comptarem amb el talent de Sonido Tupinamba, Inexxstable, Galix, Polpax i MissBehaving.

Com s'hi pot anar

Ja es van posar a la venda les primeres 500 entrades amb accés gratuït i un plat inclòs per 7 €, que tot i que encara falten 3 mesos s’han exhaurit en qüestió de dies. Actualment es pot escollir entre dos tipus d’entrada: la de dia, que inclou un plat i que val 9 euros, i el pack Festí, que inclou l'accés, un saldo de 20 euros i una bossa de regal. Per adquirir les entrades es poden comprar a la web Festifest.cat. I per estar al cas de les novetats podeu seguir les xarxes de l'esdeveniment a X i Instagram. El Festí Fest està organitzat er l'ARA conjuntament amb la Fira Àpat i té el suport de Birba, Estrella Damm, Ametller Origen, AlterVego, BYD Quadis, Mercats Barcelona i Alimentació Gencat.

stats