Torna el FestíFest, 20 plats per gaudir del primer cap de setmana d'octubre

El dissabte 4 i el diumenge 5 d’octubre, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, se celebrarà la segona edició d’aquest festival gastronòmic i mercat d’artesans que en la seva primera edició va superar totes les expectatives

Una imatge de la primera edició del FestíFest.
26/09/2025
7 min

BarcelonaDesprés de l’èxit de la primera edició, aquest any repetim. El cap de setmana vinent, el 4 i 5 d’octubre, tenim una cita a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (al carrer Rosselló, 515, de Barcelona). I és que el diari ARA, conjuntament amb Fira Àpat, ha tornat a organitzar el festival gastronòmic FestíFest. La primera edició va congregar més de 5.000 assistents, i amb la programació prevista d’aquest any hi ha la voluntat de tornar a seduir el públic.

Hi haurà molt per triar. Qui vingui al FestíFest tindrà feina perquè hi haurà una oferta de 20 plats, dos per restaurant. Els salats tindran un cost de 7 euros, i els dolços d’entre 4 i 6 euros. La selecció dels establiments participants s’ha fet garantint que siguin restaurants de qualitat, que l’oferta sigui diversa i que les propostes siguin festivaleres, de proximitat i suculentes.

A banda, hi haurà el mercat d’artesans, on podreu fer rebost, xerrades, tastos i molta música. S’hi podrà fer el vermut, dinar o sopar, ja que l’horari ho permet tot. Obrirà dissabte a les 12 h i de manera ininterrompuda fins al tancament a les 23 h. L’horari de diumenge serà d’11 h a 22 h.

Com es poden comprar entrades

Per accedir al festival cal comprar una entrada. Es fa de manera molt senzilla a la web festifest.cat. Des de l’organització encoratgen que es comprin amb antelació perquè fer-ho abans té premi. Si es compra ara es pot reservar de manera prioritària un lloc als tastos, tallers i activitats. Si sou d’improvisar, podeu comprar entrades directament a la taquilla. Això sí, el preu a partir del dia 1 tindrà una lleugera pujada. Per als que ja estigueu convençuts i vulgueu adquirir l’entrada, a la web hi trobareu tres modalitats. La més senzilla, que permet l’entrada al recinte. Val cinc euros i un cop a dins pots carregar el saldo que convingui.

Les altres dues opcions ja inclouen menjar, i un petit estalvi. En la que val 11 euros, s’hi inclou l’entrada i un plat. I després ja ve l’opció més carpanta. És el pack dels professionals de festival, val 23 euros i inclou, a banda de l’accés, 20 euros de crèdit.

Els plats

Casa Pepi
Casa Pepi

Els coneixem per ser el restaurant del Clot que ens fa feliços amb els seus platets, la seva extraversió i els seus bons preus. Fan cuina catalana i és ideal per anar-hi a sopar amb els amics i beure una ampolla d’un bon vi natural.

  • Entrepà de botifarra: Entrepà de botifarra de porc Duroc amb maionesa de codonyat del Berguedà, de la Pobla de Lillet, i oli de l’Empordà.
  • Bomba de la Barceloneta: Bomba farcida de carn de vedella de Girona i porc, pinyons del litoral català, all de Gavà i oli de l’Empordà i salsa brava picant feta de tomàquets del Maresme, cebes de figueres i bitxo.
Món Viêt
Mon Viet

És un dels millors restaurants vietnamites de Barcelona. Especialment ara que vindrà la tardor és visita obligada anar-hi algun dia i prendre la seva sopa pho. Per anar obrint boca, al festival porten dues meravelloses propostes per menjar amb les mans.

  • ‘Bánh cuôn’ o canelons al vapor: Canelons al vapor amb massa d’arròs acabada de fer farcits de porc i verdures, amb salsa vietnamita i ceba fregida.
  • ‘Nem cuôn’ o rotlles vegetals: Rotlles frescos de paper d’arròs amb pastanaga, papaia verda, enciam, menta, fideus d’arròs i salsa de cacauet. Es pot escollir entre llagostins i algues wakame. Aquest plat és vegà.
El Fish Bar
El Fish Bar

Els germans Alam són una peça clau en la restauració de la Ciutat Comtal. Van començar amb The Fish & Chips Shop i ara tenen diversos establiments, tots ells de qualitat i per llepar-se’n els dits. Ara, més madurs i sabent que poden fer un pas més, han reinventat el seu local del carrer Balmes i es diu El Fish Bar. Hi trobareu una oferta única que podeu tastar al FestíFest.

  • Taco de llucet fregit :Un taco amb llucet fregit de Vilanova estil Ensenada: col confitada, maionesa d’habanero, llima i coriandre.
  • Taco de gambes: Taco amb gambes a la planxa de la Costa Brava, pico de gallo amb mango i maionesa cajun.
Mani's
Mani's

Els entrepans cubans són un clàssic dels mercats a l’aire lliure d’arreu del món; sigui a Londres, Nova York o ara a Barcelona. De la mà del restaurant cubà Mani’s, ubicat al barri del Putxet, podreu gaudir d’aquests entrepans planxats i ben farcits que preparen amb excel·lència.

  • Sandvitx de porc: Sandvitx cubà amb cuixa de porc esqueixada de Ral d’Avinyó, pernil Duroc d’Avinyó, oli d’herbes amb suc de taronja, maionesa, mostassa, formatge i cogombres envinagrats.
  • Sandvitx de pastrami: Sandvitx de pastrami de vedella de Girona, cogombres envinagrats, maionesa i maionesa de mostassa i formatge.
Clariana
Clariana

El Clariana es descriu com un bar i una casa de menjars. La seva pretensió és fer tapes ben fetes i plats de cullera per sucar-hi pa. És un establiment novíssim que acaba d’obrir al barri del Born. Amb un gran finestral i una barra amb tamborets que dona al carrer, és un d’aquells llocs on l’interior i l’exterior del local s’integren. Pel que fa a la teca, tenim l’ocasió de tastar-la en primícia.

  • Ravioli de gamba: Ravioli farcit de mussolina de gamba vermella de Vilanova amb beixamel de coco i llima.
  • Taco de cansalada ibèrica: Taco de cansalada ibèrica amb crudités de verdures ecològiques del Maresme i un toc de llima.
Culkin
Culkin

En una agradable cantonada del barri de Sant Antoni, hi trobem el restaurant Culkin. Hi serveixen tapes amb molta creativitat i també uns deliciosos còctels. Per tastar les begudes haureu d’anar fins al carrer Viladomat. Però per menjar algun dels seus platets, no cal que us bellugueu del FestíFest, ja que hi teniu dues opcions.

  • Porros amb crema d’anacards: Porros de Gavà i formatge serrat d’ovella de la Cerdanya, anacards i crema miso.
  • Ensaladilla russa amb pop: Amb patata, pastanaga de Gavà, maionesa, ou, olives, tonyina, pop gallec, alga wakame i sèsam.
El Filete Ruso
El Filete Ruso

És un dels imperdibles del carrer Enric Granados.Mentre l’oferta gastronòmica hi ha anat canviant, El Filete Ruso mai ens ha fallat. Sempre ha tingut una oferta gurmet amb ingredients de primera qualitat.

  • Hamburguesa de vedella esqueixada: Hamburguesa de vedella esqueixada de Salt del Colom a baixa temperatura, ruca de Soulblim, crema de formatge de pastor, ceba fregida i cogombrets envinagrats amb pa de massa mare.
  • Braves: Patates braves del parc agrari de Soulblim, amb canyella, oli picant casolà, pimentó i allioli confitat al forn a baixa temperatura.
Casa Inés
Casa Inés

Aquest restaurant, efectivament, té forma de caseta. L’establiment es troba ben a prop de la plaça Joanic, i hi trobem platets per compartir. Si sou dels que us agrada menjar a la barra, aquest en té una de ben distreta. Al festival, proposen un plat que segur que serà dels més sol·licitats: la truita de patates.

  • Brioix de mandonguilles de la besàvia: Brioix amb vedella de Girona, botifarra de Vic, sèpia de la Costa Brava, tomàquets del Maresme, patates de Prades i safrà.
  • Truita de patates i menta: Amb patates de Prades, menta de l’hort de Casa Inés, ous de Calaf i formatge d’ovella del Pirineu.
Jon Cake
Jon Cake

Si us agrada el pastís de formatge, segur que coneixeu Jon Cake. I si sou habituals dels festivals o passegeu per Ciutat Vella, segur que també. A Jon Garcia l’èxit sempre el precedeix i el trobem al final d’una llarga cua de persones que no perdonen la porció dels seus cremosos pastissos. Ja disposa de tres locals a Barcelona i n’acaba d’obrir un a Girona. Mentre aquest pastisser que va començar a les xarxes socials no troba sostre, participarà un any més en el FestíFest. De fet, és l’únic restaurador a qui s’ha donat l’opció de repetir, ja que el català d’origen basc no té rival, si del que parlem és de pastissos de formatge. En aquesta edició, doncs, portarà un pastís amb formatge Urgèlia de Cadí, Denominació d’Origen Protegida Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya. La segona proposta l’ha creat especialment per al festival. En aquest cas, la base és el seu pastís amb formatge crema i xocolata, i hi ha afegit avellanes de Reus. Aquest pot ser un final de festa merescut després d’un dia de ballaruga, tapes i cervesa.

DelaCrem Terra
DelaCrem Terra

Unes altres cues que són famoses són les que es creen a prop de les gelateries DelaCrem. I amb raó. Els gelats de qualitat no eren tan fàcils de trobar a Barcelona quan Massimo Pignata va obrir el primer establiment. El tercer, que es troba al carrer Muntaner fent cantonada amb el pacificat Consell de Cent, té cognom: Terra.

En aquest hi ha gelats que no es troben en qualsevol dels altres dos. La idea és fer servir tant com es pugui ingredients de proximitat. Com més productors catalans coneixia Massimo Pignata, més s’enamorava del que conreaven. Així que té aquesta línia de gelats quilòmetre zero, i al festival en porta una bona selecció perquè hi trobeu el vostre: hi haurà gelat de mató, safrà i festuc, de crema de la casa, de gianduia amb avellanes de Reus, de festucs de les Garrigues, de moniato al forn amb mel, de llimona amb alfàbrega, de poma al forn amb canyella, de maduixes del Maresme, de cacau de l’Equador elaborat a Lleida per Ivan Pascual i, finalment, de fruites de temporada.

Tastos, tallers, artesans i ballaruga

Activitats

Les activitats van tenir una gran acollida en la primera edició, així que per a aquesta segona s’ha decidit ampliar-ne l’oferta. N’hi ha per a tots els gustos: el taller de pintura amb Mònica Custodio, el de cosmètica orgànica amb A Granel, el de ceràmica amb efecte marbrejat amb Bakana, el de pintar amb vi amb Tinta i Vi o un show cooking amb Es-Imperfect.

També hi haurà l’espai de tastos, amb cerveses Damm, ginebra artesana amb 100&nomore, xilis frescos amb Quins Pebrots!, olis de finca amb Olis Anècdota, tiramisú artesà amb Mamma Tiramisù i xocolata d’especialitat amb Kina Chocolates.

A l’espai de seure també podreu gaudir d’una entrevista en exclusiva amb el grup de música Sidonie amb showcase, d’una xerrada sobre food design de la mà d’ESDI amb Ivan Merino, del directe del pòdcast de l’ARA I això és notícia?, d’una xerrada sobre cuina de proximitat amb Crema Club i de la secció Vips & vins amb personatges públics. Per a qui li interessi la nutrició, hi haurà la xerrada Menjar per dormir bé, amb Alba Coll, de la Fundació Alícia, moderada per Cristina Sáez, així com la xerrada Dejuni intermitent: beneficis, riscos i evidència científica, amb Núria Mallén, de CoDiNuCat, moderada pel periodista Albert Diumenjó.

També hi haurà humor, amb els monòlegs d’Àlex Vila i La Missjones (Natàlia Prat) a l’escenari de DJs, i un concurs dels jeroglífics del Capficat, el suplement de l’ARA creat per La Punta de la Llengua. Aquesta activitat és d’accés lliure, però per accedir tant als tallers (alguns de pagament) com als tastos caldrà fer reserva prèvia.

Mercat d’artesans i música

Hi haurà parades de mercat per descobrir productes de qualitat i artesanals provinents de tot Catalunya. Des de ginebra prèmium, vins i caves, xilis i pebrots ecològics fins a ceràmica amb formes orgàniques i colors naturals fets a mà. Serà una oportunitat de descobrir la història de les persones que hi ha darrere d’aquests petits projectes. Alguns d’ells són SantsFerments, Libertine Blends, Formatges Betara o Mas Claperol. No hi ha festa sense música. Els DJ amenitzaran les dues jornades. La programació musical compta amb: Hal 9000, Indie Cool, Crocoman, Zofia, Condisco, Uri Guitart, Ana Banana i Taebasco.

stats