Obre el restaurant Fonda Balmes el 15 de juliol, arriba el Cruïlla Festival, Reserva Ibérica estrena carta i dues propostes més

La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar al país

El cap de sala Alfred Romagosa assenyala un quadre que es mantindrà en el nou restaurant Fonda Balmes, que s'inaugura el proper 15 de juliol

És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar a fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de totes les novetats que es couen a casa nostra. Mai més ben dit!

1.
Reserva Ibérica, The Kitchen estrena plats

El restaurant està situat a la Rambla de Catalunya

Captura de pantalla 2025 07 09 a les 9.51.11

Reserva Ibérica, The Kitchen (Aragó, 258), situat molt a prop de la rambla de Catalunya, acaba de seleccionar plats a la carta pensats per assaborir l'ibèric. Manuel López, al capdavant del projecte, proposa començar el menú amb un plat de pernil 100%, el pota negra, a partir de tres orígens diferents: Guijuelo, Extremadura i Jabugo. I, d'aquesta manera, poder copsar els matisos de cadascun. Tot seguit les tapes, entre les quals destaquen les patates braves, amb salsa casolana; les anxoves del Cantàbric i, especialment, les croquetes amb pernil ibèric, que marquen un abans i un després. Els amants de la carn també hi trobareu segons plats com la presa ibèrica i les galtes amb trompetes de la mort. I, per postres, xocolata, trufes, torrijas i carquinyolis de Sant Quintí de Mediona.

2.
Tot a punt per al Cruïlla

Tindrà lloc a Barcelona del 9 al 12 de juliol

SPONSORS Toni Villen 20230705 2101 Z62 7953

El festival Cruïlla arriba carregat d'una bona cartellera de música, però també, com és habitual, d'una bona oferta gastronòmica. Del 9 al 12 de juliol, el Parc del Fòrum es convertirà en una ciutat efímera en la qual podreu trobar els restaurants referent de Barcelona en totes les preferències gastronòmiques: sense gluten, sense lactosa, vegetarians, vegans... Si opteu per anar preparats amb la polsera, podeu adquirir en línia menús de prevenda i recollir la comanda al restaurant del Cruïlla. Aquesta opció us farà estalviar diners i temps. Com que forma part de les premisses del festival, el compromís amb la sostenibilitat implica l'ús d'envasos reutilitzables i vaixella retornable en punts mòbils, on es farà el reembors de l'import. I, per acabar, preneu nota d'alguns dels restaurants que hi haurà: La Mundana, El Filete Ruso, Can Pizza, Bar Trikini, Chalito, Creps Barcelona i el Gremi de Bacallaners de Barcelona, entre molts altres.

3.
Obre el restaurant Fonda Balmes

El 15 de juliol, al carrer de Balmes de Barcelona

Suplement Mengem, Alfred Romagosa fotografiat a la porta de l antic restaurant Fermi Puig, carrer Balmes 175, Barcelona 4.06.2025 Foto PERE VIRGILi Diari Ara

El restaurant Fonda Balmes (Balmes, 175) ja ho té tot a punt per obrir el 15 de juliol. Ho farà en servei de migdia i de nit i té preparats la millor cuina i el millor servei, encapçalats pel xef Josep M. Masó i Alfred Romagosa (a la fotografia). A la sala, renovada, amb una barra on faran còctels, hi haurà tres carros provinents del mític restaurant Drolma de l'Hotel Majestic de Barcelona. En aquests carros, que els cambrers traslladaran d'una banda a l'altra, podran trinxar la carn o bé hi portaran els formatges per mostrar-los a cada taula. El restaurant és un projecte en què han treballat els últims mesos Masó i Romagosa, que creuen en la cuina catalana i sobretot tenen il·lusió per donar a Barcelona un restaurant nou, de continuïtat i de bona cuina. Fonda Balmes és una de les grans estrenes de la restauració d'aquest any.

4.
Les terrasses dels hotels H10

L'hotel H10 Mimosa, amb vistes a l'obra de Gaudí

H10 Casa Mimosa 2019

L'hotel H10 Mimosa (Pau Claris, 179), amb vistes a l'obra icònica de l'arquitecte Antoni Gaudí, La Pedrera, ha inaugurat la terrassa El Cel de Gaudí. La proposta gastronòmica es basa en tapes, còctels d'autor i també smoothies naturals. Per començar, la proposta és un vermut amb olives, patates fregides i escopinyes Perelló. Entre les tapes, trobareu pernil ibèric, pa de coca, braves amb allioli i croquetes de pernil. També hi ha propostes com hummus amb pols de festucs, oliva negra i blat de moro fregit, i hamburgueses amb formatge cheddar, ceba caramel·litzada i cansalada. A l'hora de triar postres, hi trobareu trufes de xocolata, fruita i gelats.

5.
Farm to Table

El restaurant efímer del Festival Grec de Barcelona

Captura de pantalla 2025 07 04 a les 10.12.03

El Festival Grec ja està en marxa, i qui vulgui combinar el teatre amb el bon menjar està de sort, perquè fins al 29 de juliol els cuiners Raquel Blasco i Marc Santamaria, propietaris del restaurant Casa Xica, estan al capdavant de la cuina Farm to Table als jardins del Grec. Juntament amb Blasco i Santamaria també hi ha Joe Littenberg i Lena Wiget, de Eat Street. El restaurant, que s'hi estableix per quarta edició, ofereix dos menús de degustació: un de quatre plats i postres, de 38 €, i un altre, al mateix preu, d'opció vegana. Alguns dels plats que s'hi podrà menjar són la terrina de campanya a l'Armanyac, festucs, burrata i mostassa, i els linguine amb crema de marisc, gambes i formatge grana padano. Els horaris del restaurant són de 20 h a 21.30 h i de 22 h a 23. 30 h. Els dies que no hi ha programació de teatre, un únic torn, a les 20 h.

Més propostes de plans i activitats

stats