Dels calamars a la romana de Sa Punta a la Santa Market de Santa Cristina d'Aro

La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar al país

3 min
Les sardines, adherides en un pal, a l'estil d'Andalusia, es cuinen també a la Santa Market amb bona cocció

És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de tot el que es cou de nou a casa nostra. Mai més ben dit!

1.
Còctels, ostres i pernil ibèric

A la terrassa de l'Hotel Duquesa Suites

còctel

La cocteleria Boadas, la veterana de les cocteleries de la ciutat de Barcelona, acaba d'estrenar la temporada d'estiu a la terrassa de l'Hotel Duquesa Suites (plaça de Correus, 5). I ho ha fet sumant-hi una nova proposta, que de ben segur que els amants dels còctels agrairan: amb plats del restaurant Suculent. Així doncs, els millors còctels del Boadas es poden beure al costat d'un plat d'ostres o d'un pa amb tomàquet i pernil. I tot plegat amb les millors vistes del port vell de la ciutat, i amb música els dijous, quan un discjòquei s'encarregarà del fil musical. La proposta del Boadas i el Suculent estarà disponible totes les tardes, des de les 17 fins a les 00.30 h de la matinada, i es podrà gaudir fins a finals d'octubre.

2.
El mercat més llaminer, la Santa Market

A Santa Cristina d'Aro

la Santa Market

El mercat més llaminer de l'estiu es diu La Santa Market, i està situat a Santa Cristina d'Aro. Hi trobareu el Rocambolesc del pastisser Jordi Roca de Girona, i també la parada més rosa del millor xocolater del món, Lluc Crusellas, que prepara al moment xocolata fosa per anar-hi sucant fruita acabada de tallar, entres altres preparacions dolces. Comprovareu que la seva parada es veu de seguida, amb flors, i el pastisser es vesteix amb colors que hi lliguen. La dificultat que tindreu serà escollir el dolç que voleu tastar, que oscil·len entre els 8 i els 12 euros. Per continuar, un cuiner dels bons, apassionat de l'ofici, expert en el que la natura ens ofereix. Es tracta de Joseba Cruz, del restaurant Le Clandestin. Amb una atmosfera que reprodueix l'espai d'un bosc, el cuiner Joseba Cruz recrea una atmosfera que et fa viatjar a les millors aromes. A la taula, producte ben cuinat: atenció als pebrots vermells, que us sorprendran. Entre altres preparacions per recordar i destacar del menú que hi prepara hi ha el caneló i la vieira. No us ho perdeu. Fins al 25 d'agost, hi podreu menjar.

3.
Uns calamars dels bons a la romana

Al restaurant Dàlia, a l'Hotel Sa Punta de Begur

Calamars

El restaurant Dàlia, dins de l'Hotel Sa Punta de Begur, aposta pels diumenges d'estiu. Als migdies proposa un menú de 65 euros, en què destaquen amb molta elegància els calamars a la romana, un dels primers entrants per compartir. Són cruixents, tenen una bona mossegada, carnosa del cefalòpode, i els partidiaris de regar-los amb llimona trobaran que el gust del fregit es realça amb el gust cítric. El plat és dels més memorables del menú, en què també hi ha hummus, croquetes i arròs de Pals de llamàntol. Tot plegat, maridat amb xampany Moët Chandon, aigües i refrescos. Els qui vulgueu fer-hi parada i fonda, sapigueu que l'Hotel Sa Punta acaba de fer una remodelació de les habitacions que tenen vistes a les illes Medes, davant del mar. I, per acabar, a l'hora de fer el cafè, podreu optar per la piscina, semiolímpica, o bé pel jardí verd i frondós, on també s'hi fan classes de ioga programades.

4.
Carlota Claver cuina a l'Hotel W

La xef cuina a quatre mans al restaurant Fire

rogers

La cuinera Carlota Claver, del restaurant La Gormanda, és la protagonista de la cuina a quatre mans del restaurant Fire, de l'Hotel W. Juntament amb el xef executiu del restaurant Fire, Stefano Pinna, Carlota Claver prepara aquest estiu una carta de plats com ara gaspatxo amb remolatxes escalivades i fruits vermells de temporada; albergínia amb salsa de tomàquets ecològics amb puré d'alfàbrega o bé els rogers a l'estil La Gurmanda, és a dir amb el fumet de les seves pròpies espines, escopinyes i bleda cruixent (vegeu-lo a la foto). Per la seva banda, Stefano Pinna cuinarà plats emblemàtics de la seva carta a la brasa que li han donat renom, com és l'entranya amb ceba de Figueres, patates i salsa romesco.

5.
El còctel Barcelona Copa Amèrica

A la terrassa de l'Hotel Claris

Còctel de la Copa Amèrica

Està fet amb vodka, blue curaçao, suc de pinya, suc de llimona i clara d'ou. És de color blau intens, golós en boca, i ret homenatge a la Copa Amèrica, que tindrà lloc a Barcelona a partir del 22 d'agost. És la beguda amb què la terrassa de l'Hotel Claris dona la benvinguda a l'estiu, i amb què proposa començar un àpat que pugui seguir amb plats refrescants com l'amanida de burrata, gamba i pera; el verat brasejat, escabetx de raïm i crema d'ametlles, o l'arròs del Delta de l'Ebre amb anguila fumada. Per continuar, a la terrassa de l'Hotel Claris, i com cada estiu, les tardes dels dijous són més màgiques que mai gràcies a les actuacions de Joana Andreu, filla del màgic Andreu. I els divendres, música jazz en viu.

Més propostes de plans i activitats

stats