La Pizza Week, el restaurant Taula 26 i tres novetats gastronòmiques més

La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar al país

Una de les pizzes, amb vieires, que es pot tastar al restaurant Punts

És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar a fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de totes les novetats que es couen a casa nostra. Mai més ben dit!

1.
Taula 26

El nou restaurant a Vilanova i la Geltrú

Captura de pantalla 2025 05 28 083504

A Vilanova i la Geltrú, Taula 26 (c/ Puigcerdà, 16) acaba d'inaugurar-se amb una oferta de plats arrelats al receptari local (trinxat d'espigalls, sípia a la bruta) i també amb altres propostes (llagosta a l'estil de Formentera) que s'han convertit ja en referent a la ciutat. Entre els plats més interessants, i molt recomanables, hi ha els cuinats a la brasa, entre els quals la suprema de turbot amb sofregit d'all i verdures, que combinen bé amb el peix gelatinós. Un dels entrants que també cal destacar és el moll de l'os amb steak tartar de vedella, que és llaminer i atractiu a la vista. I els amants dels biquinis creatius, o sandvitxos, en trobareu un a Taula 26 que hi destaca molt: està farcit de presa ibèrica, amb ceba caramel·litzada, kimtxi i formatge Comté.

Tenen una carta de vins catalans, i a la cuina hi ha el cuiner nascut al Vendrell Adrià Álvarez, que defensa una carta extensa (atenció al pop amb ou ferrat) i un menú diari de 29 €. A la sala, compta amb cambrers amb llarg recorregut a la restauració, que havien treballat en altres restaurants de Vilanova i la Geltrú avui ja desapareguts. El restaurant està molt ben situat per anar-hi amb mitjans de transport públics, tant el tren com el bus. I el carrer on està situat és un dels més tranquils de la ciutat.

2.
Restaurant La Perla

Les millors gambes de Palamós

IMG 5696

Si aneu a Palamós i busqueu un restaurant on tastar les famoses gambes, trobareu moltes opcions, i una de molt bona és el restaurant La Perla (c/ del Vapor, 4). Hi trobareu la parella de cuiners formada pel Miquel i l'Estefania, que han treballat a restaurants de prestigi de tot el planeta. Alguns fins i tot amb estrella Michelin i després de rodar el món, han decidit tornar al Born. A Palamós, davant del port, al restaurant La Perla elaboren plats basats en la cuina marinera amb algun toc exòtic, provinent dels països que coneixen. Ara bé, la base principal és la cuina de Palamós, amb una gran protagonista destacada: la gamba de Palamós. El Miquel i l'Estefania compren diàriament les gambes fresques, i un dels plats on les posen és la cassola d'arròs. Com que només amb arròs i gambes no passem, us aconsellem que quan aneu a La Perla tasteu també l'escórpora arrebossada, que l'Estefania cuina amb una barreja de farines pròpia i que, a taula, té una presentació única. Entre els entrants, hi trobareu també el carpaccio de carrabiners, l'ensaladilla russa o el tàrtar de tonyina vermella, curada amb cítrics. Per acabar, La Perla ofereix menús tancats, a més de carta. Entre setmana hi trobareu un menú de 27,50 € amb quatre opcions per escollir entre entrants, segons i postres, i que inclou el peix fresc del dia o bé arròs o bé fideuà (i sense suplements de cap tipus!). Els caps de setmana, el menú és de 35 €, i als entrants hi podreu triar fins i tot plats de gambes i escamarlans.

3.
Comença l'Hotel Tapa Tour

Del 19 de maig a l'1 de juny

Hotel Tapa Tour 2025 2

Menjar una tapa creativa dins del confort dels hotels de Barcelona per un preu molt ajustat. Aquest és el leitmotiv de l'Hotel Tapa Tour, que arriba amb èxit a la desena edició i sota el lema "10 anys amb la tapa per bandera". La proposta gastronòmica es completa amb una selecció de vins i caves amb denominació d’origen, cerveses —amb alcohol i sense— i licors prèmium per acompanyar cada tapa. Cada hotel oferirà fins a quatre opcions de maridatge: Tapa Fusió, amb caves de Guarda Superior D.O. Cava; Tapa Nacional, amb vins negres i rosats D.O. Ribera del Duero; Croqueta d'Autor, amb cervesa Estrella Damm o Free Damm, i Tapa Dolça, amb un St-Germain Spritz. L'objectiu és que cadascú, al seu ritme, descobreixi les creacions sense haver de fer reserva prèvia. O, qui ho prefereixi, pot recórrer les rutes oficials proposades per l'Hotel Tapa Tour, i publicades en un mapa explicatiu. Les sis rutes, dividides per àrees urbanes i pensades en la seva majoria per gaudir caminant, són aquestes: Ruta 1: Gallery Hotel, Majestic Hotel & Spa Barcelona, Claris Hotel & Spa, Renaissance Barcelona. Ruta 2: Cotton House Hotel, El Palace Barcelona, NH Collection Gran Hotel Calderón. Ruta 3: Hotel Espanya, Hotel Pulitzer, Antiga Casa Buenavista. Ruta 4: Serras Barcelona, Hotel Neri Relais & Châteaux, Grand Hotel Central, The Barcelona EDITION. Ruta 5: Grand Hyatt Barcelona, Torre Melina Gran Melià. Ruta 6: Paxton Barcelona, Hotel Barcelona Princess. Els preus de les tapes amb les begudes oscil·laran entre els 8 i els 14 euros.

4.
Os-kuro celebra 2 anys

Està situat dins de l'Hotel Claris de Barcelona

DSC05793 (1)

El restaurant Os-kuro, situat dins de l'Hotel Claris de Barcelona, acaba de fer dos anys amb una carta plena d'èxits, entre els quals no falten els niguiris de verat ni els de gamba vermella. Com a novetat, el restaurant, que es basa en la tradició japonesa, proposa el menú Omakase, que vol dir que el comensal es deixa guiar pels suggeriments del xef. Quins seran? El pop sunamono, una reinterpretació de les amanides típiques de les tavernes japoneses, el gyudon, un plat tradicional fet amb arròs i vedella; cansalada confitada i kimuchi de pak-choy o l’ànec amb naps i salsa de cítrics. Al darrere del restaurant hi ha Joaquim Clos, coneixedor de la cultura japonesa, on viatja sovint, que també pretén portar a taula la cultura del sake, i per això ha dissenyat una carta amb nou referències, que van des del meu suau, amb què suggereixen començar el menú, fins al més intens. El maridatge dels plats amb sake és una altra línia més del menú d'Os-kuro. Una altra novetat de la carta que celebra els dos anys del restaurant són els plats sense gluten, amb què l'establiment vol entrar en la ruta del gluten free.

5.
La setmana de la pizza

Fins al 2 de juny, organitzat per la llista 50 Top Pizza

image (3)

El rànquing 50 Top Pizza ha organitzat fins al 2 de juny la Setmana de la Pizza, en què els restaurants més prestigiosos de Barcelona organitzen menús i preparacions especials. Entre tots, preneu nota de Sartoria Panatieri (c/ Provença, 330), que, juntament amb Casa Cacao, de Jordi Roca, ha creat la Pizza Rocacao. Es tracta d'una pizza amb crema d'avellanes i xocolata, crema de festucs, xocolata negra al 70% de cacau, xocolata blanca, sal Maldon i oli d'oliva. Mentrestant, el restaurant Punta (c/ Enric Granados, 147) organitza diàriament menús i maridatges amb cuiners diferents que tenen la pizza com a protagonista. Es tracta de cinc elaboracions en què la massa de pizza és protagonista, però que marida amb ingredients tan exclusius com les vieires, les ostres o el bacallà. De postres, per tanca els menús, el pastisser José Romero Barranco prepara, en col·laboració amb Lot Roasters Chocolat, un calzone farcit de xocolata amb oli d'oliva, gelat de mozzarella i alfàbrega. El maridatge, amb vins naturals, també és un dels grans encerts del menú de Punta. El menú amb cinc passos costa 48 €.

Més propostes de plans i activitats

stats