Obre el restaurant Fonda Balmes el 15 de juliol, arriba el Cruïlla Festival, Reserva Ibérica estrena carta i dues propostes més
La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar al país

És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar a fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de totes les novetats que es couen a casa nostra. Mai més ben dit!
El restaurant està situat a la Rambla de Catalunya
Reserva Ibérica, The Kitchen (Aragó, 258), situat molt a prop de la rambla de Catalunya, acaba de seleccionar plats a la carta pensats per assaborir l'ibèric. Manuel López, al capdavant del projecte, proposa començar el menú amb un plat de pernil 100%, el pota negra, a partir de tres orígens diferents: Guijuelo, Extremadura i Jabugo. I, d'aquesta manera, poder copsar els matisos de cadascun. Tot seguit les tapes, entre les quals destaquen les patates braves, amb salsa casolana; les anxoves del Cantàbric i, especialment, les croquetes amb pernil ibèric, que marquen un abans i un després. Els amants de la carn també hi trobareu segons plats com la presa ibèrica i les galtes amb trompetes de la mort. I, per postres, xocolata, trufes, torrijas i carquinyolis de Sant Quintí de Mediona.
Tindrà lloc a Barcelona del 9 al 12 de juliol
El festival Cruïlla arriba carregat d'una bona cartellera de música, però també, com és habitual, d'una bona oferta gastronòmica. Del 9 al 12 de juliol, el Parc del Fòrum es convertirà en una ciutat efímera en la qual podreu trobar els restaurants referent de Barcelona en totes les preferències gastronòmiques: sense gluten, sense lactosa, vegetarians, vegans... Si opteu per anar preparats amb la polsera, podeu adquirir en línia menús de prevenda i recollir la comanda al restaurant del Cruïlla. Aquesta opció us farà estalviar diners i temps. Com que forma part de les premisses del festival, el compromís amb la sostenibilitat implica l'ús d'envasos reutilitzables i vaixella retornable en punts mòbils, on es farà el reembors de l'import. I, per acabar, preneu nota d'alguns dels restaurants que hi haurà: La Mundana, El Filete Ruso, Can Pizza, Bar Trikini, Chalito, Creps Barcelona i el Gremi de Bacallaners de Barcelona, entre molts altres.
El 15 de juliol, al carrer de Balmes de Barcelona
El restaurant Fonda Balmes (Balmes, 175) ja ho té tot a punt per obrir el 15 de juliol. Ho farà en servei de migdia i de nit i té preparats la millor cuina i el millor servei, encapçalats pel xef Josep M. Masó i Alfred Romagosa (a la fotografia). A la sala, renovada, amb una barra on faran còctels, hi haurà tres carros provinents del mític restaurant Drolma de l'Hotel Majestic de Barcelona. En aquests carros, que els cambrers traslladaran d'una banda a l'altra, podran trinxar la carn o bé hi portaran els formatges per mostrar-los a cada taula. El restaurant és un projecte en què han treballat els últims mesos Masó i Romagosa, que creuen en la cuina catalana i sobretot tenen il·lusió per donar a Barcelona un restaurant nou, de continuïtat i de bona cuina. Fonda Balmes és una de les grans estrenes de la restauració d'aquest any.
L'hotel H10 Mimosa, amb vistes a l'obra de Gaudí
L'hotel H10 Mimosa (Pau Claris, 179), amb vistes a l'obra icònica de l'arquitecte Antoni Gaudí, La Pedrera, ha inaugurat la terrassa El Cel de Gaudí. La proposta gastronòmica es basa en tapes, còctels d'autor i també smoothies naturals. Per començar, la proposta és un vermut amb olives, patates fregides i escopinyes Perelló. Entre les tapes, trobareu pernil ibèric, pa de coca, braves amb allioli i croquetes de pernil. També hi ha propostes com hummus amb pols de festucs, oliva negra i blat de moro fregit, i hamburgueses amb formatge cheddar, ceba caramel·litzada i cansalada. A l'hora de triar postres, hi trobareu trufes de xocolata, fruita i gelats.
El restaurant efímer del Festival Grec de Barcelona
El Festival Grec ja està en marxa, i qui vulgui combinar el teatre amb el bon menjar està de sort, perquè fins al 29 de juliol els cuiners Raquel Blasco i Marc Santamaria, propietaris del restaurant Casa Xica, estan al capdavant de la cuina Farm to Table als jardins del Grec. Juntament amb Blasco i Santamaria també hi ha Joe Littenberg i Lena Wiget, de Eat Street. El restaurant, que s'hi estableix per quarta edició, ofereix dos menús de degustació: un de quatre plats i postres, de 38 €, i un altre, al mateix preu, d'opció vegana. Alguns dels plats que s'hi podrà menjar són la terrina de campanya a l'Armanyac, festucs, burrata i mostassa, i els linguine amb crema de marisc, gambes i formatge grana padano. Els horaris del restaurant són de 20 h a 21.30 h i de 22 h a 23. 30 h. Els dies que no hi ha programació de teatre, un únic torn, a les 20 h.