La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per endrapar a Barcelona
Totes les novetats gastronòmiques de la ciutat, juntes aquí perquè no us en perdeu cap

BarcelonaÉs impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, ja sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a gaudir fora. En aquesta secció, a la qual hem batejat com a Cartellera llaminera, us informarem periòdicament sobre tot el que es cou de nou a la ciutat. I mai més ben dit!
El FiskeBar es troba en un espai privilegiat sobre el Club Marítim de Barcelona
Aquest és un lloc per als enamorats del mar, però que no ho tenen tan fàcil per sortir de la ciutat. Té una ubicació excel·lent, al Port Vell, sobre del Reial Club Marítim de Barcelona. La carta marida la cuina nòrdica i la mediterrània. La proposta gastronòmica és molt suggerent, i hi ha un esforç per portar els plats un pas més enllà. Cal destacar les croquetes de formatge kaftar; els musclos, mantega blanca huevas i patates fregides o el peix llimona a l'oli d'oliva verge. De dia, la llum inunda el restaurant, des d'on es veu el mar i les barques atracades. Al vespre, hi podeu gaudir d'un fantàstic capvespre. Tenen terrassa, tot i que el sostre està cobert i un reservat força gran per fer-hi àpats privats.
La família del Nomo arriba al seu 15è aniversari estrenant carta per a tots els seus restaurants
Tenen diversos restaurants, però no són una cadena, són tres germans (dos de sang i un d'adopció) que han acostat la gastronomia japonesa a Catalunya des de fa 15 anys. Des que va obrir el primer Nomo (a Jardinets de Gràcia), el xef Naoyuki Haginoya (el germà d'adopció) no ha parat d'innovar per portar amb rigor la cuina nipona als nostres paladars. Cada any refà la carta, que és la mateixa per als vuit restaurants Nomo a Barcelona, Girona i la Costa Brava. Entre les novetats d'aquest any hi ha delícies com la gyoza amb botifarra, sobrassada, parmesà i mel; el takoyaki, la clàssica boleta de pop, feta a l'estil croqueta, o el temaki de parpatana de tonyina marinada a la brasa. Són només algunes de les novetats. En la categoria de dolços destaca el dorayaki (més conegut per pastisset del Doraemon) de mousse de caramel i toffee.
Un Colmado Múrria reinventat es prepara per ser el lloc de trobada dels sibarites
El Colmado Múrria ho té tot: és un local històric (fundat l'any 1898), és un espai preciós (i modernista) i té uns embotits i uns formatges increïbles (mèrit de Joan Múrria). Però no només això. Des que ha reobert amb oferta gastronòmica, ha incorporat plats del Jordi Vilà. Meravelles com la truita Florentina de la Marga, que és una truita de pa amb tomàquet (ho heu llegit bé) amb pernil per sobre. O bé l'ensaladilla del Múrria (que porta bacallà) o el calamar encebat. El vi és a preu de botiga i només afegiran 8 euros per obrir l'ampolla. Aneu-hi a dinar, sopar o fer allò que en diuen afterwork. Obert de dimarts a dissabte de 10 a 23 h. Com que continua sent un colmado, segur que no en marxareu amb les mans buides.
Pizzes que no són un plat únic a Anvers, Brussel·les i ara Barcelona
Si sou dels que voldríeu donar-vos el gust d'un migdia menjar pizza, però sense passar-se, la pizzeria Standard (C/ Buenos Aires, 28, Barcelona) les inclou al menú diari, de mida individual, juntament amb primers plats lleugers, especialment amanides, com la de remolatxa marinada amb mel, llimona, llavors de mostassa i mostassa. Les pizzes estan fetes amb massa mare, i la que més destaca entre totes és la clàssica de les clàssiques, la Margherita. L'establiment, dissenyat per la interiorista Sandra Tarruella, és el primer que s'inaugura a Barcelona, mentre que a les ciutats d'Anvers i Brussel·les n'hi ha més amb la mateixa filosofia.
El restaurant Solraig, a Castelldefels, és un lloc per dinar amb la llum del Mediterrani
Els arrossos davant del mar són el somni per a un dia de sol i cel de núvols clars. El repte és on fer-lo quan les circumstàncies climatològiques hi ajuden. El restaurant Solraig, al passeig Marítim de Castelldefels, és una proposta de les bones. A la carta ofereixen dos arrossos premiats en diversos concursos, com són el melós trufat amb gamba vermella, bolets i piparra basca, i el de vieires, calamars, tirabecs i pèsols del Maresme. N'hi ha més, per a totes les opcions alimentàries. D'entrants, no hi falten opcions sagrades i segures: patates braves de veritat –amb el punt picant que hi toca a la salsa–, tallarines, croquetes de calamarsons, ous amb pernil o fusta de formatges. Deixeu espai per a les postres, perquè, malgrat que són clàssiques de noms, en tenen de creatives.
La nova propietat d'aquesta icona modernista de Barcelona ha optat per una carta glamurosa i deliciosa
La Dama és un restaurant de tota la vida de Barcelona que ara agafa embranzida de nou gràcies a una nova propietat, que n'ha renovat la carta però ha deixat intacte el seu particular segell. Ubicat a la magnífica cantonada de la casa Sayrach de la Diagonal, el restaurant mescla receptes catalanes amb altres de fora. Entre totes aquestes destaquen plats com el magret d'ànec Wellington; el seu emblemàtic calamar carbonara, on la pasta se substitueix brillantment per calamars tallats com si fossin linguini; i les seves icòniques culleretes de llagosta al vermut, que incorporen trossos de llamàntol de la mida d'una mossegada amb una mantega emulsionada amb vermut. L'oferta de cocteleria i els reservats completen l'encant de l'espai.
El restaurant Solc, al primer pis de l'hotel, dedica la primera jornada gastronòmica de l'any al diamant negre
Des que el Majestic va obrir el restaurant Solc, adaptar-se al producte de temporada ha estat una absoluta prioritat per a la casa, que compta amb l'assessoria de l'estrellat xef Nandu Jubany. Per començar l'any, la tòfona –que no fa gaire us explicàvem que no és per a rics– ha estat l'ingredient elegit per protagonitzar el seu primer menú degustació de temporada, una fórmula que surt per 85 euros. Els plats que en formen part són una coca de pizza cruixent de burratina tofonada; un ou de camp a baixa temperatura amb penques de bleda i tòfona; un filet de llenguado amb parmentier vegetal tofonat i nyoqui de carabassa, i un filet de vedella de llet amb milfulls de patata i tòfones. I per a les postres: galeta cruixent, cacau Jivara texturitzat, pera i gerds.
Chalito t'ho posa fàcil per dinar o sopar en grup perquè tothom pot trobar-hi algun plat bomba de plaer per passar-s'ho bé
La cadena de restaurants Chalito ha viscut una exitosa expansió perquè el seu concepte no té rivals. Ofereixen fins a dotze milaneses diferents que es poden acompanyar amb tota mena de toppings. El resultat és que actualment serveixen 30.000 milaneses al mes que fan de forma artesanal. De fet, fins i tot n'hi ha de veganes, fetes a base d'albergínia. N'hi ha amb ous ferrats; amb crema de rocafort i xampinyons; amb tomàquet, ruca, mozzarella, parmesà i pernil serrà; amb sobrassada, mozzarella, formatge de maó i mel; i amb provolone i salsa criolla, entre d'altres. Ara acaben de llançar les milaneses al pa, una mena d'entrepans que donen el seu merescut protagonisme a la carn arrebossada que a tots ens porta tan bons records infantils. I no tan infantils... Tenen locals a Barcelona i Castelldefels i el preu mitjà va dels 15 als 20 euros per persona.
L'Hotel Intercontinental proposa un 'brunch' farcit de plats d'arreu del món però fets amb els millors ingredients d'aquí
Entre els molts brunch dominicals que ofereix Barcelona destaca des del primer moment el del restaurant Arrel, ubicat al renovat Hotel Intercontinental de Barcelona. El festival gastronòmic té arrels en receptaris de tot el món amb l'únic objectiu de satisfer la gent que ha aconseguit reservar-hi taula, cosa que no sempre és fàcil. Els seus comensals hi podran degustar delícies com: l'steak tartar de vedella amb tàperes fregides i kimchi; melmelades ecològiques km 0; ostres del delta de l'Ebre; ibèrics; fumats; risotto de pèsols del Maresme i tòfona negra; formatges; llobarro salvatge a la sal, i un llarg etcètera. Com a novetat, el local ofereix una carta extensa d'ous cuinats al moment entre els quals destaquen els ous trencats amb llamàntol i caviar de la Vall d'Aran, que acompanyen els sempre imprescindibles ous benedict o la catalaníssima truita vaga d'ostres del delta de l'Ebre i ceba tendra. Després de tot això arriba el torn dels dolços, alguns dels quals venen de la premiada pastisseria L'Atelier. Costa 65 euros i va acompanyat d'actuacions en directe.
La taverna Llamber arriba als deu anys convertida en un local gastronòmic de referència al barri del Born
El receptari català i l'asturià són les fonts inesgotables d'inspiració per a la taverna Llamber, que acaba de fer deu anys. Per al seu desè aniversari, coincidint amb l'entrada del xef Ángel Palacios a l'equip, l'establiment acaba de presentar una nova carta, que també fa picades d'ullet a plats amb gustos d'arreu del món com són el pop amb puré de blat cítric, huitlacoche, mini blat de moro, guacamole i cruixent de blat; o el seu ja mític bocata de calamars servit en pa bao. En la nova proposta del local del xef Francisco Heras s'hi poden trobar altres delícies com les ostres Perla Negra de la Bretanya francesa; la taula de formatges asturians i catalans de petit productor; el dàtil farcit de xoriço i carn picada, bacó, salsa àcida de sidra i Roxmut; la morcilla amb calamarsets i suc rostit amb la seva tinta; o les galtes de porc natural al vi negre amb terrina de patata, cansalada ecològica i formatge. Per als amants de les postres, el púding de xocolata i miso amb pa de pessic i brownie de xocolata blanca és un dels seus hits.