Frànkfurts a 5 cèntims i restaurants per als amants de l'arròs, la tonyina, el bon marisc i el sake
La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar al país
És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de tot el que es cou de nou a casa nostra. Mai més ben dit!
La Tunateca ofereix un menú que es diu 80 Dies
La tonyina és un ingredient que viu una època d'esplendor als restaurants. Per això Balfegó, l'empresa de l'Ametlla de Mar, que proveeix del millor producte tantes taules, ha estrenat un menú que ens farà viatjar a través d'aquest animal. El trobareu al seu restaurant Tunateca (Diagonal amb Muntaner) i porta el nom de 80 Dies. Hi podreu tastar plats inspirats en les millors cultures gastronòmiques del món: Corea, el Japó, la Xina, Mèxic, França, Itàlia... I en la nostra, esclar. Hi ha un plat inspirat en Maó, un altre en Mallorca i un altre en Catalunya. El català és una recreació única del capipota que es menja amb un sol mos, una creació del cuiner Felipe Salinas. En concret, l'ha ideat de la següent manera: és un bunyol airejat amb farcit líquid de cap i pota de vedella i tonyina, neta de llom de tonyina i allioli d'all negre. Una delícia. Al menú no hi falten els plats en què el producte apareix despullat del tot, com el sashimi, o bé els niguiris fets al moment pel mestre de sushi. Una oportunitat única per tastar la tonyina de tantes maneres que mai diríeu que es tracta del mateix peix.
Els restauradors pugen al carro d'aquesta versàtil beguda japonesa
A finals d'any el procés tradicional per fer sake serà Patrimoni Immaterial de la Humanitat. I perquè aquesta beguda ancestral no es quedi només al Japó, el govern nipó està fent esforços per donar-la a conèixer arreu. De sakes n'hi ha de molts tipus. Dolços o secs. Per beure freds o calents. Escumosos o amb fruita afegida. Fins i tot d'envellits que recorden un xerès. Així que si algú pensa que no li agrada el sake, potser és que no ha trobat el seu. El sake és una beguda molt versàtil que marida de cine amb la cuina catalana. Si voleu conèixer aquesta beguda feta d'arròs, 20 restaurants de Barcelona n'oferiran als seus comensals fins al 14 d'octubre, sigui amb maridatges o amb ampolles especials. Són Atempo, ABaC, âme, Arko Restaurant, Assalto Bar de Vins, Avenir Restaurant, Belbo Terrenal, Bisavis, CanPineda, Direkte Boqueria, Gaudim, La Mundana, Leche de Tigre, Nectari, TeatroKitchen & Bar, Topik, Uma, Xavier Pellicer Restaurant, Xerta i 1881 per Sagardi. També es podrà tastar al Palo Market Fest els dies 5 i 6 d'octubre, i en un estand al Maremagnum del 9 a 13 d'octubre. Kampai!
Els restaurants ofereixen menús especials Copa Amèrica
No calen gaires excuses per visitar el Kiosko Universal, a la Boqueria, i menjar el millor producte fresc en una barra plena de cambrers trempats i clientela local. Però la qüestió és que aquests dies hi ha una raó més per visitar qualsevol dels bars i restaurants de la Boqueria, ja que, amb motiu de la Copa Amèrica, han pensat uns menús gastronòmics en què la beguda és xampany Moët, un dels patrocinadors de la regata. Els menús estan disponibles fins al dia 20 d'octubre, i no cal cap reserva prèvia, tan sols força gana. Senzillament, us presenteu al mercat i trobareu sobre el taulell uns menús on s'explica la proposta de cada un d'ells i el preu. Els locals que hi participen són Kiosko Universal, El Quim de la Boqueria, Bar Quiosc Modern, El Ramblero, Bar Central 1 i 2, El Mític Bar, Bar Clemens Boqueria i Bar Boqueria. Per llepar-se'n els dits.
El Pibe celebra 50 anys cobrant a preu del 1974
El 1974 Manuel Berja va obrir a República Argentina El Pibe, on es venia el frànkfurt a un preu de 16 pessetes. D'això han passat 50 anys i ara és la segona generació, el Daniel i el Manuel, els que lideren la casa d'entrepans. El que passa és que ara no hi ha un Pibe, n'hi ha 6. Per celebrar l'efemèride han decidit que tots els dijous d'octubre vendran els frànkfurts clàssics al preu original. Com que ara ja ningú disposa de pessetes, ho han convertit a euros: 5 cèntims. Com s'ha de fer? S'ha de comprar per la seva aplicació (cosa que ja fan la majoria de clients habituals que acudeixen als locals) i cal comprar també alguna altra cosa. Unes patatetes per acompanyar, per exemple, que sempre venen de gust. La promoció serveix per a tots els seus locals. Per molts anys!
Al restaurant Flamma, el restaurant del Beach Club d'Infinitum
Com que el bon temps s'allarga, i fer un bon arròs sempre és una bona escapada, el restaurant Flamma, dins del Beach Club d'Infinitum allarga la temporada amb la seva millor proposta. L'arròs del senyoret, el de xipirons amb carxofes o el de llàgrima ibèrica són alguns dels que preparen, juntament amb la fideuà de marisc. També destaquen altres plats, com el carpaccio de gamba amb alvocat o les petxines amb sofregit de pernil ibèric gratinades a la brasa. De fet, justament la brasa és un dels grans al·licients del restaurant, de manera que a la carta trobareu peces de peix com el lluç o el llamàntol, que s'hi cuinen. En el cas del llamàntol, preneu-ne bona nota, perquè el podeu demanar cuinat juntament amb patates fregides i ous ferrats. A les postres encara hi arriben més plats forts, com són el pastís de formatge amb fruits vermells; la torrada de Santa Teresa de llet merengada amb crema catalana, i el milfulls de mascarpone i maduixes. I tot plegat en un entorn envoltat de piscines infinites i amb vistes al mar. El Beach Club Infinitum ha rebut aquest any, per tercer any consecutiu, el guardó de Millor Beach Club d'Europa, segons els World Travel Awards.