Alba Granados celebra vint anys al carrer Enric Granados, i quatre novetats més

La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar al país

El restaurant Alba Granados, al carrer d'Enric Granados de Barcelona, celebra els vint anys amb un menú commemoratiu

És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar a fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de totes les novetats que es couen a casa nostra. Mai més ben dit!

1.
Alba Granados

Al carrer Enric Granados

Alba

Alba Granados està de celebració. El restaurant situat al carrer Enric Granados de Barcelona compleix vint anys, i per això ha creat un menú commemoratiu (de 80 euros) amb els plats que més brillen a la carta del restaurant. Tot comença amb una ostra a la brasa, acompanyada de mantega, torrades, ponzu i salsa picant fumada. Tot seguit arriben els entrants, entre els quals hi ha daus de tonyina marinats en soja amb oli de gingebre, wakame, sèsam i pebre rosa; croqueta de gamba i garota amb maionesa de chipotle; torrada de steak tartare, servida amb una gilda basa i, per continuar, un cor de carxofa farcit de confit d'ànec, acompanyat de salsa de múrgoles, tòfona i sal de pernil. Als plats principals hi ha el pop a la brasa sobre un parmentier de patata, papada ibèrica i salsa teriyaki. I, per descomptat, no hi falta la carn: un filet a la brasa amb mantega de cafè de París. Les postres són dos clàssics molt coneguts de la casa: un coulant de xocolata amb gelat de fruita de la passió i un flam de formatge i caramel amb gelat de dolç de llet i nata muntada. El menú dels 20 anys del restaurant es menja en harmonia amb tres copes de vins, dos de blancs i un de negre. I la millor notícia: el menú està disponible durant tot l'any!

2.
Orobianco a Barcelona

El restaurant estrellat fa un pop-up durant uns dies

Un dels plats del pop-up d'Orobianco a Barcelona.

Orobianco és un gran restaurant de cuina italiana d'autor de la localitat alacantina de Calp. Té una estrella Michelin i és una proposta gastronòmica de Paolo Casagrande, el cuiner del triestrellat Lasarte, i executat per Andrea Drago, que també va passar pel restaurant ubicat al Monument Hotel. Doncs bé, durant uns dies (del 12 al 14 i del 18 al 22 de març) fan un pop-up a Barcelona. Els trobareu a Santaló 86, amb un menú que mostra totes les virtuts de l'alta cuina del país transalpí, el nivell de cuina descomunal que ja és marca de la casa i dos plats que han creat expressament per a l'ocasió. Un d'ells, el peix llimona marinat amb amanida líquida i caviar, és d'aquells que recordareu molt de temps. A més, Casagrande els acompanya en aquesta estada a la ciutat comtal i és una bona ocasió per conversar amb el cuiner. El menú té un preu de 140 euros, i es fa en una taula d'un màxim de 12 comensals. Una oportunitat única per gaudir d'aquesta proposta prop de casa i plantar la llavor per visitar aquest restaurant que té unes vistes privilegiades del Mediterrani.

3.
Per a amants de la Tête de Moine

Una proposta formatgera

El plat de Fonda Pepa.

Des del 7 fins al 20 de març els amants del formatge suís Tête de Moine estan d'enhorabona. El motiu? Deu restaurants top incorporen plats amb aquest formatge a la seva oferta. Són Casa Amàlia, Casa Xica, Contracorrent Bistró, Cruix, Fonda Pepa, Insolent, Mantis, My Fucking Restaurant, Palo Verde i Windsor. I no només això, sinó que competeixen per saber quin serà el millor de tots. Es farà una final, en què ja només quedaran els sis millors participants, i que serà oberta al públic. Serà un sopar de gala al Casa Amàlia Port Vell el dia 27 de març (Dia Mundial del Formatge, per cert). Assistir-hi valdrà 48 euros, i a banda de tastar els sis plats finalistes i de participar en la decisió final, hi haurà de postres el pastís de formatge de Jon Cake. Suposo que heu endevinat de quin formatge serà.

4.
Les mones de Pasqua, premiades

El concurs de les millors mones també col·labora amb l'ONG Pallapupes

Mona

La pastisseria Origen del Vendrell ha guanyat el premi a la millor mona en la categoria tradicional de brioix, amb una elaboració que ha incorporat anís molt, cilandre, vainilla i Anís del Mono, fet que li ha donat un equilibri de sabors i aromes. El segon premi l'ha guanyat La Palma Pastissers de Sant Cugat del Vallès, mentre que L’Obrador dels 15 de Barcelona ha completat el podi amb el tercer premi amb un brioix amb tocs de pistatxo. Per continuar, en la categoria mona de xocolata, la creació més destacada ha estat la de Foix de Sarrià, que s’ha endut el primer premi per la fusió en què ha enllaçat tècnica i creativitat (a la foto). Per la seva banda, Eukarya Xocolata, del campió del World Chocolate Masters Lluc Crusellas, ha aconseguit la segona posició amb una proposta innovadora, i L’Atelier Barcelona, dels pastissers Ximena Pastor i Èric Ortuño, ha completat la llista. Les peces premiades s'entregaran en una rifa solidària organitzada per recaptar fons per a l'ONG Pallapupes. I la curiositat: per primera vegada en les quatre edicions del concurs l'acte ha estat obert a tothom, i mentre el jurat deliberava es podia degustar un ou de xocolata de més de 30 kg elaborat per l'alumnat del mestre xocolater Sergi Vela, de l’EHITB.

5.
Gloria, el nou gran restaurant de Big Mamma

Situat al carrer Enric Granados de Barcelona

TigraneSeydoux&DanieleTasso

El 4 d'abril l'antic restaurant que havia pertangut al jugador Lionel Messi i estava situat al carrer Enric Granados de Barcelona tornarà a obrir portes. Es dirà Gloria, pertany al grup Big Mamma, i ocuparà els dos-cents cinquanta metres de l'establiment, que també tenia jardí, però al qual no es podrà accedir. Com és habitual en el segell Big Mamma, el nou restaurant Gloria tindrà cuina autèntica italiana, amb la pasta i la pizza com a protagonistes. També hi haurà segons plats que pertanyen a la mateixa cultura gastronòmica d'Itàlia, com són el peix, el marisc i la carn. De fet, els propietaris (vegeu-los a la foto) asseguren que la manera de menjar el peix al país de la bota és molt senzilla: amb oli d'oliva i sal, i és tal com volen fer-ho al nou restaurant. Per continuar, el nou Gloria del grup Big Mamma assegura que per al restaurant han creat una nova pizza, i especialment han fet una selecció dels tomàquets, tots de proximitat. "Sabem que el nivell gastronòmic de Barcelona és molt alt, i per això hem realçat totes les creacions que hi cuinarem", assegura Daniele Tasso, xef executiu. El tiquet mitjà costarà entre 40 i 50 euros.

Més propostes de plans i activitats

stats