Arriben el Meat & Fire i el Temps de Vi, la ruta Paquito i dues novetats gastronòmiques més

La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar al país

Els vins catalans seran els protagonistes de la fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú.

És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar a fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de totes les novetats que es couen a casa nostra. Mai més ben dit!

1.
El gran festival de la carn

Meat & Fire, al Moll de la Fusta de Barcelona

Captura de pantalla 2025 06 10 093508

S'ha convertit en la gran cita de l'any per als amants de la carn: el Meat & Fire arriba a la tercera edició aquest cap de setmana, del 13 al 15 de juny, al Moll de la Fusta de Barcelona, i porta a la ciutat els millors carnissers i xefs especialitzats en la cuina de la carn d'arreu del món. A més dels tastos, la gran atracció del festival Meat & Fire és veure'ls cuinar en directe les grans peces de carn. Alguns dels xefs a qui podreu veure cuinar i de qui podreu tastar les elaboracions són Lídia Bras (Portugal), Pasquale Maravita (Itàlia), Hideki Matsuhisa (Barcelona), Joan Bagur (Barcelona), Mikel López Viñaspre (Barcelona), Davide Peca (Itàlia), Vincenzo Cugliari (Itàlia) i Francesco Camassa (Itàlia). El cost d'una entrada (per a qualsevol dels tres dies) és de 10 euros, que inclou copa de vidre no retornable, showcookings, ponències, concerts i mercat d'artesans. L'entrada per als tres dies val 35 euros. Trobareu més informació a la pàgina web MeatAndFire.org.

2.
El Paquito té una ruta

Del 6 al 30 de juny

9C6A4073 grande

El Paquito és un entrepà farcit de carn de xai que té nom propi. Per difondre la carn de xai, la interprofessional de la carn de xai, Interovic, ha organitzat amb cuiners de tot l'Estat una ruta gastronòmica, que a Barcelona passa per trenta locals. Es tracta dels següents: Acero, Achaar Bar, Atipical, B de Bocata, Bar Eixample, Bodega Montferry (vegeu-ne la proposta a la fotografia), Borneta, Casa Pepi, Casa Xica, Catacroquet, Chula Vista, Contracorrent Fort Pienc, Culkin, Dillos, Dos Pebrots, El Baretu, Entrepanes Díaz, La Mafia Mexicana, Los Tortillez, Mani, My Fucking Restaurant, Ovante, Pepino, Reversible, Rooster & Bubbles, Sagàs, Sal Mar, Tres Porquets, Warike i Xeixa. A Lleida, i a Tremp, serviran el Paquito els següents establiments: Cafè d'Espanya, Casa Badia, Les Vidrieres, Cal Borrell, Buenos Aires i Tapes i Vins. Si en voleu més informació, i també la manera com cada restaurant ha interpretat el Paquito (pot ser una focaccia, pa de pagès, taco i més), consulteu la web oficial.

3.
Taula 26

El nou restaurant a Vilanova i la Geltrú

Captura de pantalla 2025 05 28 083504

A Vilanova i la Geltrú, Taula 26 (c. Puigcerdà, 16) acaba d'inaugurar-se amb una oferta de plats arrelats al receptari local (trinxat d'espigalls, sípia a la bruta) i també amb altres propostes (llagosta a l'estil de Formentera) que s'han convertit ja en referent a la ciutat. Entre els plats més interessants, i molt recomanables, hi ha els cuinats a la brasa, entre els quals la suprema de turbot amb sofregit d'all i verdures, que combinen bé amb el peix gelatinós. Un dels entrants que també cal destacar és el moll de l'os amb steak tartar de vedella, que és llaminer i atractiu a la vista. I els amants dels biquinis creatius, o sandvitxos, en trobareu un a Taula 26 que hi destaca molt: està farcit de presa ibèrica, amb ceba caramel·litzada, kimtxi i formatge Comté.

Tenen una carta de vins catalans, i a la cuina hi ha el cuiner nascut al Vendrell Adrià Álvarez, que defensa una carta extensa (atenció al pop amb ou ferrat) i un menú diari de 29 €. A la sala, compta amb cambrers amb llarg recorregut a la restauració, que havien treballat en altres restaurants de Vilanova i la Geltrú avui ja desapareguts. El restaurant està molt ben situat per anar-hi amb mitjans de transport públics, tant el tren com el bus. I el carrer on està situat és un dels més tranquils de la ciutat.

4.
Restaurant La Perla

Les millors gambes de Palamós

IMG 5696

Si aneu a Palamós i busqueu un restaurant on tastar les famoses gambes, trobareu moltes opcions, i una de molt bona és el restaurant La Perla (c. del Vapor, 4). Hi trobareu la parella de cuiners formada pel Miquel i l'Estefania, que han treballat a restaurants de prestigi de tot el planeta. Alguns fins i tot amb estrella Michelin i després de rodar el món, han decidit tornar al Born. A Palamós, davant del port, al restaurant La Perla elaboren plats basats en la cuina marinera amb algun toc exòtic, provinent dels països que coneixen. Ara bé, la base principal és la cuina de Palamós, amb una gran protagonista destacada: la gamba de Palamós. El Miquel i l'Estefania compren diàriament les gambes fresques, i un dels plats on les posen és la cassola d'arròs. Com que només amb arròs i gambes no passem, us aconsellem que quan aneu a La Perla tasteu també l'escórpora arrebossada, que l'Estefania cuina amb una barreja de farines.

5.
Temps de Vi

La fira de vins catalans de Vilanova i la Geltrú

Captura de pantalla 2025 06 10 101905

Del 12 al 15 de juny, a la rambla Principal de Vilanova i la Geltrú, trobareu cellers, plats i concerts per conèixer alguns dels millors vins que s'elaboren al nostre país. El Temps de Vi arriba a la catorzena edició amb un cartell farcit de tastos en llocs emblemàtics de la capital del Garraf (com ara al Teatre Principal) i en vaixells. De fet, els tastos en vaixells s'han convertit en un dels grans atractius, a més de les passejades per la rambla per menjar i beure. Com ja s'ha convertit en tradició, el cartell de la fira l'ha fet un alumne de l'escola d'arts de la ciutat, l'EMAID, que evoca als tastos de vins a l'aire lliure. Per a més informació i sobretot per trobar tota la informació dels horaris dels tastos guiats, consulteu la pàgina web de la fira.

Més propostes de plans i activitats

stats