Sartoria Panatieri i La Balmesina, les dues pizzeries de Barcelona incloses a la llista de les millors d’Europa (i sabem com fan les pizzes)

Ahir es va fer públic a Milà el rànquing de les cinquanta més ben considerades d’Europa

1 min
Una de les pizzes de La Balmesina, situada en la desena posició en el rànquing de les millors pizzeries d'Europa

Sartoria Panatieri i La Balmesina són, respectivament, la cinquena i la desena millors pizzeries d’Europa, segons va anunciar ahir al teatre San Babila de Milà la Guia de les Millors Pizzeries del Món, que va fer públiques les cinquanta millors d’Europa. La primera posició és per a l’establiment Peppe Pizzeria, situat a París; la segona per a Fratelli Figurato, de Madrid, i la tercera per a 50 Kalò London, de Londres.

Els xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre, que es van conèixer a la cuina amb els germans Roca, a Girona, declaraven ahir l’alegria per la posició que han aconseguit en un rànquing que a poc a poc ha anat agafant reconeixement i difusió. El primer local el van inaugurar el 2018 al barri de Gràcia, i el segon el 2021 a l’Eixample. El seu lema és “From farm to pizza”, amb el qual volen posar en relleu l’aposta pels productes provinents del camp, el menjar de veritat.

Per la seva banda, Max Morbi, de La Balmesina, també rebia amb alegria el reconeixement per la tasca feta a l’establiment del carrer de Balmes. Nascut a Verona, Morbi es declara de mena perfeccionista de la massa, la qual treballa amb una fermentació llarga, de 70 hores, i que prepara amb farines ecològiques. Per crear els tres tipus de masses diferents que elabora, l’italià declara que s’ha format durant anys, amb “molt d’estudi i molta passió per la feina”.

Recepta
Pizza de farina d'espelta, amb tomàquets secs, carxofes i mozzarella de búfala

Mireu la recepta aquí

Pizza de farina d’espelta amb tomàquets secs, carxofes i mozzarella de búfala
stats