Novetat editorial

Nandu Jubany s'inventa una excusa per trobar-se amb els amics

El xef treu un llibre, 'Receptes per compartir amb amics', en què cuina amb astres dels fogons productes de temporada

2 min
Nandu Jubany amb la colla d'amics que ha fet el llibre.

BarcelonaNandu Jubany és un cuiner popular. Al món virtual, on el seu carisma l'ha fet triomfar a les xarxes, i al món real. D'això n'és prova el passatge de la Concepció, on hi ha el seu restaurant Pur i que ha quedat tallat per la presentació del seu últim llibre, Receptes per compartir amb amics. A l'esdeveniment hi ha anat una gentada i moltes cares conegudes. Entre ells, els participants en el llibre, la gent que el Nandu ha enredat.

A l'estiu es va reunir amb cada un d'ells per cuinar, amb un producte com a idea i ubicat en un mes de l'any per respectar-ne la temporalitat. Al llibre hi ha les receptes i el QR del vídeo d'aquella jornada, en què es veu clarament que va ser una excusa per trobar-se amb gent estimada i per passar-s'ho bé.

El llibre és una continuació de Receptes per compartir en família, que va néixer després de la pandèmia i que el cuiner va dir que seria el seu últim llibre. Impossible que aquest cuiner hiperactiu compleixi la promesa. Un a un han desfilat la majoria de les persones que han participat en el llibre. Com Carles Gaig, del qual Jubany diu: "Si no l'hagués conegut, no seria aquí ni seria el cuiner que soc". Gaig reacciona amb un "T'has passat tres pobles", i respon a l'elogi lloant l'empenta de Jubany, del qual diu que els té "com les Boles d'en Porcioles", els dipòsits de gas que hi havia a Horta.

Un altre astre que ha participat en el llibre és el pilot Marc Márquez. "És un dels pocs ídols que tinc, però si s'hagués de guanyar la vida a la cuina, viuria sota un pont", considera Jubany. Amb ell trobem el capítol dedicat a la pasta. Nani Roma representa el mes de febrer, i defensa el porc, gràcies al qual bona part de la comarca viu. "Quasi ens mengem tota la carn crua abans de començar", diu Roma. "Quan havíem de gravar les mandonguilles ja se les havia menjat el carpanta del Nani Roma", afegeix Jubany.

El xocolater Lluc Crusellas era "un altre de la Plana que no podia faltar", segons Jubany. Crusellas l'ha descrit com a "referent a qui admira" i "que ha sabut arribar a la gent de peu de carrer, no només a les estrelles Michelin". La responsable del mes d'agost i del tomàquet, Carme Ruscalleda, l'ha descrit com a "Superman". Jubany, per la seva banda, ha agraït l'ajut que el matrimoni Balam Ruscalleda els ha donat al llarg dels anys a ell i a la seva dona, Anna. "Estem davant d'una espècie irrepetible", diu Ruscalleda. "Tots sabem la polèmica de la croqueta de paella de xoriço. Ara et seguiran, Nandu", diu Ruscalleda, a la qual cosa Jubany respon: "Que em segueixin, que es cansaran". "Gas!", remata Ruscalleda.

Malgrat que l'energia de Nandu Jubany sembla impossible de superar, de totes les persones que han pujat a l'escenari n'hi ha hagut una que ha aconseguit fer-li ombra: la seva mare, Elena Herms. Ja hem trobat la mare dels ous.

stats