Bombolles catalanes

Un cava de Parés Baltà entre els millors escumosos del món segons el 'New York Times'

El crític de vins Eric Asimov escull el Parés Baltà Brut Nature com una de les opcions per celebrar les festes i fugir del xampany

2 min
L'ampolla de cava de Parés Baltà Brut Nature.

BarcelonaEl crític de vins del New York Times, Eric Asimov, és cèlebre per les seves tries i és un prescriptor reputat amb molt de poder als Estats Units. No accepta regals ni vins per tastar, tria en funció del que troba a les botigues de Nova York i es deixa aconsellar per sommeliers de confiança. És per això que és important que hagi escollit el cava Parés Baltà Brut Nature com un dels 12 millors escumosos del món fora de la Xampanya. L'interès del públic nord-americà pels vins ha crescut moltíssim, però els preus del producte francès també, motiu pel qual s'obre una escletxa per incrementar les exportacions de vi català. És per aquesta raó que el periodista ha decidit proposar alternatives "excepcionals", però més assequibles, sota la premissa: "Les festes requereixen vi escumós, d'això no n'hi ha dubte. Però ha de ser necessàriament xampany?"

La resposta a casa nostra la tenim molt clara: evidentment que no. Com diu Marta Ràfols, responsable de comunicació del Celler Parés Baltà, és "una bona notícia per als vins catalans en general, i en particular per al cava, que està fent molt bona feina i s'ha notat". No és el primer cop que el crític es fixa en Parés Baltà, perquè fa un temps va recomanar un rosat del celler, el Ros de Pacs, per celebrar el Dia d'Acció de Gràcies. Aquell any es va notar en les vendes "d'una manera molt bèstia", assegura Ràfols. Tot i que encara és d'hora per saber si passarà el mateix amb el Parés Baltà Brut Nature, és molt probable que l'increment sobtat de vendes es repeteixi. Precisament, la DO Cava fa un mes va organitzar un congrés de dos dies per trobar la manera de fer arribar els escumosos de qualitat que es produeixen al món, en especial als Estats Units i a l'Àsia.

El Parés Baltà Brut Nature és un cava elaborat per la família Cusiné a Pacs del Penedès i conté el cupatge tradicional del Penedès: xarel·lo, macabeu i parellada. Segons Asimov, és "fresc, viu i sec". El celler és també un fort defensor de l’agricultura biodinàmica, un mètode que fa anys que apliquen. El periodista, a banda de destacar aquesta ampolla, que als Estats Units val 20 dòlars, recomana altres escumosos "espanyols", si bé tots són catalans: Gramona, AT Roca, Recaredo i Raventós i Blanc. Els altres onze cellers que han estat escollits per Asimov per completar la llista són: Roederer Estate, Jo Landon, Tissot, Corte Bianca, Racines, Schramsberg, Peter Lauer, Domaine de Montbourgeau, François Chidaine, Clotilde Davenre i Ferrari.

stats