TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com es fan les tripes de vedella amb xoriço? Recepta del restaurant L'Aliança 1919, d'Anglès

El cuiner de L'Aliança, de la població d'Anglès, explica com preparar-los a casa

foto bona 1 Zoom

El cuiner de L'Aliança 1919, a la població d'Anglès, Álex Carrera Alonso, explica com preparar a casa un plat clàssic del receptari, les tripes de vedella.

Tripes de vedella amb cigrons i xoriço

Ingredients per a 6 persones

350 g de morro de vedella

350 g de pota de vedella

350 g de tripa de vedella

2 cebes de Figueres

3 grans d'all

1 fulla de llorer

150 g de tomàquet ratllat

2 g de pebre vermell dolç

100 g de xoriço picant

50 g de xoriço tallat a rodanxes i cuit a la paella

1/2 copa de vi ranci

250 g de brou de verdures i carn

100 g de cigrons cuits

Oli d’oliva

Sal

 

Per a la picada

1 llesca de pa fregit

25 g d'ametlla fregida

15 g de julivert

 

Elaboració 

Comenceu sofregint en una paella amb oli d’oliva la ceba i l’all, ben picats prèviament.

Quan estiguin ben rossejats, hi poseu una fulla de llorer i una mica de tomàquet fresc ratllat.

Després hi tirem pebre vermell, un xoriço ben picant, una copeta de vi ranci i remenem fins que l’alcohol s’evapori.

Un cop el vi s’ha evaporat, és el moment de tirar-hi la carn, que podeu comprar cuita. Si la compreu fresca, la podeu coure en una olla de pressió amb una fulla de llorer durant tres hores.

Quan la carn ha fet xup-xup durant 10 minuts, tireu-hi el brou i ho tapeu no del tot. Ha de coure a foc molt lent durant trenta minuts.

Mentrestant, feu una picada i la tireu per sobre de la preparació. Poseu-hi també una mica de més xoriço cuit, tallat a rodanxes, cigrons cuits, i ho rectifiqueu de sal.

Deixeu-ho coure una mica. I ja estarà.

Bon profit!