Restauració

Tanca el restaurant Aürt per reobrir el 2026 en una localització més cèntrica

Fins ara el restaurant d'Artur Martínez, amb una estrella Michelin, era al Hilton Diagonal Mar de Barcelona

Artur Martínez, el cuiner de l'Aürt.
20/02/2025
2 min

BarcelonaEl restaurant Aürt, del cuiner Artur Martínez, ubicat a l'Hotel Hilton Diagonal Mar, està en un gran moment de forma sis anys després de la seva obertura. Per això el xef de Terrassa ha pres la decisió arriscada de traslladar-lo a una ubicació més cèntrica per buscar "un escenari més d'acord amb la proposta gastronòmica", en un entorn "propici per a una experiència més immersiva, íntima i confortable".

Inscriu-te a la newsletter Mengem Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Això implica que el restaurant tancarà portes al mes de maig i no tornarà a obrir fins al 2026 en una nova ubicació que encara no està tancada. Mentrestant, el cuiner i el seu equip es faran càrrec del Mön, que obrirà a finals d'any al mateix hotel d'on marxa el restaurant insígnia, que compta amb una estrella Michelin. El Mön serà un restaurant més informal, amb cuina catalana, internacional i cocteleria, pensada per satisfer el públic que visiti l'hotel i amb el segell de l'equip de Martínez. El cuiner reconeix que estan en un "moment dolç i de maduresa" i que aquests mesos de trànsit els donaran "impuls i perspectiva" i suposaran un "reset necessari per actualitzar-se".

Martínez el 2019 ja es va atrevir a traslladar el restaurant Capritx de Terrassa a Barcelona, transformat en Aürt, a la ubicació que ara abandona. La jugada li va sortir bé i ara repeteix l'operació per continuar creixent. Just fa un any el cuiner va obrir, al mateix local vallesà on hi havia el bar dels seus avis, el restaurant de tapes El Buen Gusto 1952.

La sala del restaurant Aürt.

El restaurant Aürt és conegut per treballar producte de proximitat i donar als ingredients més humils un protagonisme excels, posant la tècnica al seu servei. Aquest enfocament li ha fet valdre l'aplaudiment de la crítica gastronòmica i també de cuiners prestigiosos, com és el cas de Ferran Adrià, que en el passat congrés Madrid Fusión va dir que Artur Martínez és un dels cuiners que més li agraden i amb qui gaudeix debatent gràcies al seu tarannà reflexiu. Al projecte de l'Aürt, doncs, ja no li feia justícia l'espai de l'hotel, ubicat molt a prop del hall, i que a més és en una punta de la ciutat no gaire ben comunicada, i per això inicia aquest parèntesi a l'espera d'una nova casa.

stats