Ni un dia a casa
Restaurants 18/05/2023

Restaurant Chichu’s: cullera a la zona alta

Ricardo Cistaré és un cuiner que té un restaurant amb un segell personal que atrau una clientela fidel i agraïda

2 min
Ricardo Cistare i la seva filla Cecilia a la sala del restaurant Chichu's.
  • Carta: Cuina catalana de cullera
  • ‘Must’: Cigrons saltejats amb xoriço gallec, pernil de Jabugo, rostes, ou ferrat i flamejats amb vermut
  • Vi: Carta curta
  • Servei: Proper
  • Local: Interior i terrassa
  • Preu final per persona: 80 euros

Ricardo Cistaré és un cuiner vocacional que mai s'hauria imaginat ser propietari i cap de cuina d'un restaurant. Tothom el coneix com a Chichu's i com podeu intuir no va perdre ni un segon a triar el nom del seu negoci. Després d'un parell d'intents per iniciar-se en el món de la restauració va trobar el seu lloc a la part alta de Barcelona. L'aventura del Chichu's va començar ara fa cinc anys en companyia de la seva filla Cecilia.

Som davant d'una proposta de cuina catalana amb molta cullera. Una tasca de tota la vida on predomina la senzillesa i la qualitat del producte amb una carta equilibrada i ben pensada. Musclos oberts amb oli bullent, bitxo i llorer i unes anemones esponjoses i molt gustoses per iniciar un àpat que pinta molt bé. Ara, si ens permeteu, ens aturem un moment per parlar del següent plat: els cigrons del Chichu's. Segons el Ricardo, els millors cigrons de Barcelona són els del Lluís del Cafè de París, però com que ni volia ni podia copiar-los va decidir fer la seva pròpia versió. Cigró pedrosillo saltejat amb xoriço gallec, pernil de Jabugo, rostes, ou ferrat i flamejats amb vermut. Els cigrons són petits, ataronjats, amb la pell fina, tenen un sabor característic i són originaris de Salamanca. Us podem assegurar que aquests cigrons estan preparats per poder assaltar el tron cigronaire. Per acabar aquest inici tan prometedor ens cruspim un cap i pota amb cloïsses que dignifica els millors plats de mar i muntanya.

El vi ha d'estar en concordança amb la teca, per això hem triat el Ferrer Bobet del celler del mateix nom. Un Priorat de la zona de Porrera, on conviuen les varietats de carinyena, garnatxa negra, syrah i cabernet sauvignon.

Reprenem el dinar amb un turbot ben fet i sense invents. Continuem amb uns honrosos peus de porc a la planxa amb crosta i rematem la feina amb la tagliatta de filet al Cafè de París. Una salsa importada directament del Cafè de París de Ginebra, situat a la rue de Mont-blanc. Les postres casolanes són responsabilitat de la Cecilia. Ens decantem pel xuixo amb xocolata, el pastís de poma i la larpeira gallega, una companya de la nostra coca de Sant Joan. La nota final és alta i la satisfacció màxima.

Esperem el Chichu's acompanyats d'un gintònic a la terrassa del restaurant. És el moment de parlar amb un cuiner a qui la vida va portar, per necessitat, a liderar un projecte professional d'èxit. "Tinc una planxa, dos focs i una fregidora. És l'art d'optimitzar els recursos". Aquesta és la primera reflexió d'un home honest que es defineix com a "feliç" i que s'enorgulleix de "treballar del que li agrada i que el negoci sigui seu".

Ell sempre hi és. Fa la comanda a la nit i rep el producte a primera hora del dia. El Chichu's és un cuiner i un restaurant amb un segell personal que atrau una clientela fidel i agraïda. La tasca de Sarrià-Sant Gervasi està a l'abast de tothom. Nosaltres continuarem pendents de la seva evolució amb la cullera sempre a punt.

stats