NI UN DIA A CASA
Mengem 25/10/2020

Benvinguts a casa, xefs!

Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets
3 min
El xef Dani Lechuga perparant una comanda de menjar al restaurant Bardeni.

Un dels col·lectius més castigats per la pandèmia és el gremi de restauradors. Cal destacar, però, la seva capacitat per adaptar-se a les circumstàncies en un temps extremadament difícil. La pandèmia ens limita el plaer de l’experiència que suposa anar a un restaurant. També és veritat que aquesta conjuntura ens permet assaborir a casa de les propostes d’alguns dels millors restaurants catalans. No hi ha millor espectacle que el que es viu i experimenta en directe. Tant sigui un concert, una obra de teatre o qualsevol altra disciplina artística. Amb els xefs passa el mateix però mentre duri el tancament temporal de bars i restaurants us volem proposar diferents opcions per poder menjar Cada dia a casa com si fóssim als millors locals del nostre país.

Avui fem un breu recorregut per Barcelona. Si sou a prop de la Sagrada Família, ens decantem sens dubte pel Bardeni d’en Dani Lechuga, per molts un dels millors restaurants de carn del nostre país. L’ steak tàrtar o el filet d’ angus beff son dues de les meravelles que hi pots trobar. Tots els plats venen amb recomanacions per gaudir-los al màxim a casa.

Al carrer Aragó a prop d’Aribau trobem Can Joan. Aquest és un dels restaurants que s’ha afegit durant aquest darrer tancament a elaborar plats prèvia comanda. Els cargols son de Lleida i els artistes de Balaguer. Podeu demanar-los a la llauna o a la gormanda i, si voleu un plat una mica més contundent us recomanem l’arròs amb cargols i conill.

A la part alta del Poble Sec hi ha un parell de restaurants ben diferents però totalment complementaris. El Casa Xica de la Raquel Blasco i el Marc Santamaria ens ofereixen una cuina creativa amb una clara influencia asiàtica. Per altra banda a La Perla dels Germans Serra hi trobarem cassola, forn i xup-xup on hi destaquen els macarrons, els canalons de foie o l’estofat d’ibèrics.

A prop de la plaça de les Glories hi ha dos germans separats per la Gran Via. La Sara és al capdavant de Can Pineda i el Marc de Els Tres Porquets. Tots dos son fills del recordat Paco Cuenca. Aquests dies han unificat cuina i un menú delivery. Bon menjar i una gran carta de vins.

Jordi Vilà, xef d’Al Kostat establert a la Ronda Sant Antoni, va fer un pas endavant durant el confinament i ara recull els fruits. S’ha convertit en un dels més aclamats en la difícil feina de convertir casa nostra en un gran restaurant. Al Kostat tant hi podeu demanar un capipota a la mantega negre com un tombet mallorquí 100% vegà. Del centre anem fins al Passeig de la Zona Franca on hi trobarem a Borja Sierra de la Granja Elena que ha aconseguit fer arribar la seva cuina a un públic més extens. La cua de bou estofada amb bolets, els cigrons amb botifarra de perol o el pastis de formatge són algunes de les seves especialitats.

Per acabar l’oferta d’avui us recomanem un dels restaurants destacats al nostre particular menjar per emportar : La Gormanda. La Carlota Claver us pot preparar uns peus de porc amb llagostins i mongetes del ganxet que us portaran a casa en les millors condicions. La trobareu al carrer Aribau. Recordeu, que segons l’Institut d’Estudis Catalans, gormanda és aquella persona “que té afecció pel bon menjar”. Si no ho podem ser al restaurant ho serem a casa però sempre recolzant als nostres restauradors.

Consulteu a les webs i a les xarxes les condicions per fer les comandes de cadascun dels restaurants.

Bardeni

Can Joan : 937 07 90 31

Casa Xica : 686742476

La Perla Bcn : 933 29 20 52

Can Pineda: 93 308 30 81

Tres Porquets: 93 300 87 50

Al Kostat: 636 291 445

Granja Elena: 93 332 02 41

La Gormanda : 93 127 60 49.

stats