Ni un dia a casa
Mengem  /  Restaurants 22/12/2022

L’Àpat: molinencs il·lustres

El Joan i l'Ester lideren un restaurant en una casa de principis del segle passat on s'ofereix una cuina de mercat

2 min
Restaurant L'Apat, a la fotografia els germans Joan i Esther Fernandez amb unes carxofes del Prat a la sala del restaurant, carrer del Carril 38, Molins de Rei
  • Carta: Cuina de producte
  • 'Must': Peus de porc de Cal Rovira amb carpaccio de gambes de Palamós
  • Vi: Bona selecció
  • Servei: Professional i efectiu
  • Local: Sala petita i molt acollidora
  • Preu per persona: 50 euros

Som al centre de Molins de Rei, un dels indrets més dinàmics del Baix Llobregat. Tot i els vint-i-sis mil habitants que dia a dia conflueixen pels carrers del terme municipal, tenim la sensació de ser al cor d'un poble petit amb molta vida.

El boca-orella ens ha portat fins al restaurant L'Àpat, regentat per la família Fernández Monné. Aquest projecte liderat pel Joan amb el suport imprescindible dels pares va ser inaugurat l'any 2000. L'Ester, germana del Joan, s'hi va afegir més tard. Primer ajudant en moments puntuals, però es va anar enganxant fins a convertir-se en un pilar imprescindible a la sala. També n'és la gerent.

El Joan és cuiner per vocació. De petit sempre era darrere la mare o les àvies per potinejar i aprendre com s'ho feien per cuinar tan bé. El pare, fa cinquanta anys, va muntar el primer frankfurt de Molins de Rei. L'èxit va ser espectacular.

Ara, el Joan i l'Ester lideren un restaurant petit en una casa de principis del segle passat on s'ofereix una cuina de mercat i de temporada posada al dia.

La carta és engrescadora, però el fet que nosaltres siguem tres ens permet com a mínim tastar sis plats. Comencem amb una amanida de salmó fumat, alvocat, ous de truita de riu i vinagreta de mostassa. Seguim amb ous trencats ecològics amb papada i rossinyols i cigrons amb alls tendres confitats, botifarra del perol i botifarra negra. Tots els productes de la terra són del Parc Agrari del Baix Llobregat tret dels cigrons, que venen d'Astorga. El Joan i l'Ester coneixen tots els productors i tasten el producte abans de comprar-lo.

El vi escollit és el Cap Sentit del Celler de Capçanes, un pinot noir del 2021. Els segons serveixen per acabar de reblar el clau en el convenciment que estem davant d'una cuina casolana de qualitat. Peus de porc de Cal Rovira amb carpaccio de gambes de Palamós. Amb l'aigua de la cocció dels peus i dels caps de les gambes fan un suquet meravellós; amb la cua de les gambes, un carpaccio. Un mar i muntanya per no deixar de salivar mentre ho recordem i ho expliquem. Tàrtar de tonyina amb escalunya al cop de puny, ou d'ur, maionesa de wasabi i morro de bacallà confitat amb camagrocs per acabar un molt bon dinar.

Parlem amb el Joan i l'Ester alhora que degustem uns carquinyolis amb moscatell. "Aquest és el nostre projecte de vida. Tenim aquest negoci i no en volem més. Ens agrada la feina i ens fa feliç", ens comenten mentre s'emocionen parlant de les àvies i els pares. Són dos germans que juntament amb el seu equip ho donen tot per servir el millor producte cuinat de la millor manera possible.

L'Àpat és un restaurant petit, amb gust i bona cuina. Hi ha una història familiar al darrere i el Joan i l'Ester la dignifiquen. Tenen l'essència i la qualitat de les coses bones. Els apassiona la feina, s'ho passen bé i fan feliços els clients. Molins de Rei en pot estar orgullós.

stats