Bona cuina en un pulmó verd

El jardí idíl·lic amb restaurant situat al rovell de l’ou de Barcelona

El restaurant de l’Hotel Alma Barcelona, al carrer Mallorca, renova la carta de la mà del cuiner Leandro Gil

3 min
El jardí del restaurant Hotel Alma de Barcelona, on també es pot prendre alguna cosa fora dels horaris dels àpats

BarcelonaÉs un restaurant amb jardí verd o un jardí idíl·lic amb restaurant. Així podem definir el restaurant de l’Hotel Alma Barcelona, que tot just acaba d’estrenar plats nous de verdures, amb molt de gust i creativitat, gràcies a l’estada a la ciutat comtal que ha fet durant tot el mes d’abril el cuiner de Tudela Leandro Gil. El xef és un gran apassionat d’hortalisses, verdures i fruites, fet que el va portar a aconseguir una estrella Michelin per al restaurant La Biblioteca, de Pamplona, que fins ara estava situat dins de l’Hotel Alma Pamplona. Al mes de juny el restaurant La Biblioteca estarà obert en unes noves instal·lacions hoteleres a la capital de Navarra, fora de l’antic Hotel Alma Pamplona, que actualment forma part d’un altre grup hoteler.

Tornem al jardí amb restaurant de l’Hotel Alma Barcelona. Després d’entrar per la porta principal de l’hotel, al fons en línia recta, hi ha el restaurant que té un dels pulmons verds més atractius del centre de la ciutat. En tots els àpats del dia, que poden fer tant les persones que s’hi allotgen com les que no, es poden ocupar les taules parades al jardí. Si trieu aquesta opció, perdreu la noció del temps i l'espai amb rapidesa. Menjar bé en un jardí verd, amb els sons dels ocells de fons, ajuda a no pensar on sou exactament ni quina hora és. Els que preferiu menjar a l’interior del restaurant, des de totes les taules es pot contemplar el jardí gràcies als grans finestrals que comuniquen un espai amb l’altre. D’aquí el dilema en la definició: restaurant amb jardí o jardí amb restaurant.

Els pèsols amb aigua de tomàquet, el nou primer plat verd de la carta de primavera del restaurant de l'Hotel Alma Barcelona

A la cuina el xef Gheorghe Zgardan ha treballat amb Leandro Gil el nou menú, tot just acabat d’estrenar. Els plats de verdures hi tenen un pes rellevant, marca de la casa. Estan cuinats perquè expressin el seu gust, amb coccions curtes, que no fan perdre el color, i amb combinacions d’altres ingredients que les realcen. Quins són? Les carxofes del Prat confitades, la crema de bledes de Viladecans, els pèsols llàgrima del Maresme amb aigua de tomàquet o els espàrrecs blancs al natural. 

Als entrants verds enumerats, de temporada, els segueixen segons plats que ens permeten escollir entre arrossos (d’escamarlans o de guatlla), peixos (atenció al llobarro salvatge a la sal!), carns i sobretot molt recomanables els suggeriments del dia. El dia que hi vaig anar a dinar, després d’haver tastat els pèsols, les bledes i les carxofes, em vaig decantar pels calamarcets farcits de bolets i de botifarra. Hi havia altres plats suggerits que em van fer dubtar, com el fricandó o el lluç en salsa verda amb cloïsses, que els deixo com a pendents per a un altre dia.

Els cuiners Gheorghe Zgardan i Leandro Gil, fotografiats al jardí del restaurant

De postres, a més del flamant carro de formatges, que és un dels grans tòtems de l’Hotel Alma Barcelona des dels seus inicis, el borratxo amb rom competia amb el coulant de xocolata, el flam o el pastís de pera amb vi de la varietat chardonnay i també amb la fruita, de temporada i que serveixen tallada a trossos petits.

Al compte les classificacions d’entrants tenen un preu únic, igual per a tots els plats es triï quin es triï (24 euros). Com també passa amb els arrossos (36 euros), les carns (38) o els peixos (40). No hi ha cap plat que sigui més car que un altre de la mateixa categoria. I les proporcions, al plat, són generoses.

I, quan el menú s’acaba, la mirada continua cavalcant entre el verd dels arbres del jardí. És el que té menjar amb vistes verdes, tal com també passa amb altres espais verds de restaurants, com l’hort del restaurant Les Cols, d’Olot, de la família Puigdevall-Puigvert, que fa menjar amb més calma el que és a taula. El gust, garantit pel segell Hotel Alma Barcelona.

stats