NI UN DIA A CASA
Restaurants 08/11/2020

Les estrelles entren a casa

Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets
3 min
En primer pla i a l esquerra els xefs Oriol Castro i Eduard Xatruch preparant una comanda

Som en una època difícil i tothom en pateix les conseqüències. La gastronomia abasta innombrables col·lectius de la vida productiva del nostre país i, a hores d’ara, tots estan ben fotuts. Els cuiners han hagut de sospesar si aturar totalment l’activitat o acollir-se al mal menor del menjar per emportar-se. Això també els ha passat a les estrelles catalanes. No tot són flors i violes al gremi dels xefs llorejats. A continuació repassem quina és la proposta per menjar a casa d’alguns dels cuiners catalans més reconeguts.

Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Aquests tres amics que van créixer a la cuina d’El Bulli i s’han fet grans al Disfrutar ens ofereixen la possibilitat d’assaborir la seva obra més mundana. Plats d’alt nivell sense associar-los estrictament a la cuina creativa. Per exemple, podeu demanar per endur-vos a casa uns noodles amb llagostins i musclos (18,75 €) o una botifarra amb bolets i cebetes confitades per a dues persones (17,5 €), entre altres propostes. Feu el que feu, la tria serà encertada.

Paco Pérez. El xef llançanenc (Miramar i Enoteca) ha tancat tots els seus restaurants en territori català. Mentrestant dirigeix l’oferta gastronòmica de La Burguesa. Hamburgueses de qualitat fetes amb vedella de Girona. Amb firma Paco Pérez, també pots endur-te a casa un pollastre fet al carbó a l’estil empordanès per 14,5 € o un picantó a la brasa per 9,75 al Chickoa. Haurem d’estar expectants amb Paco Pérez perquè està valorant de fer a l’Enoteca de l’Hotel Arts una proposta nova i segur que sorprenent. Tot per endur, a Barcelona.

Toni Sala. Xef i fondista que les ha vist de tots colors. Toni Sala i la seva família (Fonda Sala) han tancat la fonda però mantenen activa la cuina oferint un menú diari de 14 euros. Amb la voluntat de, si es demana algun plat de la carta, fer el possible per poder-lo servir i endur-te’l a casa.

Artur Martínez. L’Artur ha estat una de les noves incorporacions a les estrelles del nostre país gràcies a la barra gastronòmica de l’Aürt. Mentre es manté tancat el seu restaurant, les mans i el cap no li paren de treballar. Ara el xef terrassenc, juntament amb el seu amic Uri Bonet, bateria de Love of Lesbian, són al capdavant de la cuina d’El Buen Gusto, la rostisseria familiar de l’Artur, fundada el 1952. Et pots endur a casa pollastres a l’ast, croquetes, patates al caliu, capipota, carxofes a la brasa, cargols... Cuina senzilla, tradicional i de qualitat.

Oriol Rovira. Pocs cuiners al món tenen la facilitat de poder servir producte propi de primera qualitat. Aquest és el cas d’Oriol Rovira, xef d’Els Casals i cap d’un gran equip de professionals. En la seva oferta per emportar-te pots demanar, per exemple, mitja polleta de Cal Rovira a la cassola amb rostit català per a dues persones per 40 euros. A la carta hi trobareu mil excuses per fer una comanda.

El futur immediat és descoratjador però, tot i això, aquesta setmana s’ha afegit a l’oferta barcelonina per emportar a casa el xef madrileny David Muñoz amb la seva proposta desenfadada i de qualitat anomenada GoXo. Alguns sobreviuran, per a d’altres el lema “Tot anirà bé” arribarà massa tard. Esperem que siguin els mínims possibles.

+ Detalls

Per menjar a casa

Disfrutar (Barcelona)

La Burguesa (Barcelona)

Chickoa (Barcelona)

Fonda Sala (Olost)

El Buen Gusto (Terrassa)

Els Casals (Sagàs)

stats