L'estiu al plat

Recepta de Gessamí Caramés: pebrotada

La cuinera explica una amanida que s'ha de coure per menjar-la freda després

La cuinera Gessamí Caramés explica en el llibre Cuines (Ara llibres) receptes tan atractives per fer a l'estiu com la que us expliquem tot seguit.

Ingredients per a 4 persones

  • 300 g de pebrot dolç de les Landes
  • 100 g de mantega sense sal i a temperatura ambient
  • 100 g d'ametlla torrada
  • 4 tomàquets de pebrot
  • 4 ous
  • 3 pebrots vermells italians
  • 3 lloms d'anxoves
  • 2 cebes de Figueres
  • 3 grans d'all
  • 1 cullerada de pebre d'Espelette
  • Julivert
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Si teniu bufador de cuina, cremeu els pebrots vermells italians i els tomàquets de penjar. Si no, poseu-los directament al forn juntament amb un gra d'all durant quinze minuts a 180 graus.
  2. Prepareu la mantega. Al got de la batedora elèctrica poseu-hi la mantega, els lloms d'anxoves sense espines, una cullerada de pebre d'Espelette (un pebrot del País Basc francès que podeu substituir per un altre de semblant) i el gra d'all que haureu escalivat al forn. Bateu-ho tot junt.
  3. Quan ho tingueu fet, poseu-ho dins d'una mànega pastissera amb un broquet d'estrella. Si no, podeu fer servir el cantó d'una bossa de plàstic i foradar-ne la punta perquè en surti la preparació.
  4. Poseu paper sulfurat en una safata i poseu-hi muntanyetes de la mantega que acabeu de preparar. 
  5. Poseu-les a la nevera perquè agafin consistència.
  6. Poseu un gran d'all aixafat a la paella amb un raig d'oli d'oliva. 
  7. Quan balli, afegiu-hi les cebes, tallades a la juliana, i el pebrot de les Landes. Salteu-ho a foc fort.
  8. Peleu els pebrots escalivats al forn, traieu-ne les llavors i talleu-los a tires. Afegiu-los a la paella on heu posat la ceba.
  9. Feu el mateix amb els tomàquets.
  10. Salpebreu-ho i salteu-ho tot.
  11. Poseu-ne una quantitat proporcionada en quatre cassoletes. A cada una, un ou, i poseu-ho al forn durant 7 minuts a 200 °C.
  12. Per acabar, poseu-hi una de les muntanyes de mantega que teníeu a la nevera.
  13. Esmicoleu l'ametlla torrada i afegiu-l'hi per sobre juntament amb les fulles de julivert.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!