TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com fer trufes de xocolata? Recepta del cuiner Ferran Adrià

El xef del BulliLab revela com preparar a casa unes postres llamineres

Com fer trufes de xocolata? Recepta del cuiner Ferran Adrià Zoom

El cuiner d'El Bulli Foundation, Ferran Adrià, explica com preparar trufes a casa.

Trufes

Ingredients per a 6 persones

120 ml de nata líquida 35% matèria grassa

18 g de mantega

120 g de xocolata

1 cullerada de conyac

4 cullerades de cacau en pols

Elaboració

Poseu la nata a bullir i escaldeu-hi la xocolata picada. Deixeu-ho reposar durant 3 minuts perquè la xocolata s’hi fongui.

Barregeu-ho fins que quedi tot ben integrat.

Afegiu-hi la mantega i el conyac. Barregeu-ho fins que quedi una mescla homogènia.

Tapeu-ho amb paper film just per sobre de la massa i deixeu-ho refredar.

Un cop la massa s’hagi refredat i hagi agafat cos, feu boles irregulars d’uns 15 grams.

Passeu les boles d’una en una pel cacau en pols. Serviu les trufes a temperatura ambient.

CONSELLS

Podeu afegir una pasta de xocolata i avellanes tipus Nutella a la trufa.

Si ho voleu, podeu substituir el conyac per una altra mena d’aiguardent o licor.