Gastronomia

Sopa de cireres i tomàquets

El cuiner Salvador Brugués explica com preparar-la a casa

Ingredients per a 4 persones

  • 250 g de cireres madures
  • 250 g de tomàquets madurs
  • 100 ml d’oli d’oliva suau
  • 200 ml d’aigua freda
  • Sal i pebre

Guarniment opcional

  • Tomàquets cherry
  • Cireres

Elaboració

  1. Un consell abans de començar la recepta és posar damunt del taulell paper sulfurat per evitar tacar amb el líquid de les cireres.
  2. El primer pas és partir les cireres (prèviament rentades) per la meitat per treure’n el pinyol i la branqueta. Com més madures siguin les cireres, millor, perquè es despinyolen més fàcilment. Un cop fet, reserveu-les.
  3. Per continuar, talleu els tomàquets. Traieu-ne el peduncle, la part superior, i tot seguit talleu-los a trossos grans perquè després els triturareu.
  4. Ja ho tindreu preparat per triturar. Podeu fer servir una batedora o una Thermomix. A dins del vas hi heu de posar els tomàquets, les cireres, l’aigua freda, un raig d’oli d’oliva i sal. Ho heu de moldre fins que comproveu que queda una textura líquida.
  5. Podeu tastar-la, un cop l’heu batut, per rectificar-la d’oli, pebre i sal. Si creieu que n’hi heu d’afegir més, feu-ho, i torneu-ho a moldre tot junt.
  6. Si voleu deixar-la de textura molt fina, coleu-la amb l’ajut d’un colador xinès.
  7. En un plat soper, aboqueu la crema de cireres i tomàquet.
  8. Tot seguit, per sobre, guarniu-la amb unes cireres sense pinyols i uns trossos de tomàquet cherry.
  9. Amaniu-ho amb un raig d’oli d’oliva suau.

Consell

La sopa de cireres i tomàquet és més bona menjada freda; per això és recomanable que la poseu a la nevera una estona bona abans de menjar-la.

Bon profit!

stats