Receptes
Postres11/08/2022

Pinya rostida

El cuiner Salvador Brugués proposa una recepta senzilla i saborosa

Ingredients per a 6 persones

  • 1 pinya
  • Cointreau (o un licor semblant, com licor de pinya)
Cargando
No hay anuncios

Per fer el caramel

  • 200 g de sucre
Cargando
No hay anuncios

Per rostir la pinya al forn

  • Aigua mineral
Cargando
No hay anuncios

Per a la maceració final

  • Un raig de Grand Marnier
  • Fulles de marialluïsa
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. El primer pas és pelar la pinya. Amb l’ajut d’un ganivet traieu-ne la part de les fulles i, des de dalt, aneu traient la pell exterior. Com més esmolat sigui el ganivet, serà més fàcil.
  2. Un cop fet, repasseu amb un ganivet perquè no hi quedin ulls, és a dir que no hi hagi cap punta verda a la carn.
  3. Col·loqueu-la en una cassola i reserveu-ho.
  4. Mentrestant, prepareu el caramel d’una manera senzilla. Tireu-hi sucre en una paella al foc; i quan hi estigui líquid, tireu-hi una capa de sucre per damunt i sacsegeu la paella agafant-la per les nanses. Aneu coent les capes de sucre fins que hàgiu fet tota la quantitat indicada de sucre. Al final de tot, remeneu-ho amb una cullera, i tot seguit tireu-ho damunt de la pinya.
  5. El pas següent és regar la pinya amb un raig de Cointreau.
  6. A continuació, col·loqueu la cassola al forn durant dues hores a 180°.
  7. De tant en tant, obriu el forn, i amb el líquid que teniu a la base, recolliu-lo amb una cullera sopera i regueu-lo. Feu aquest pas unes quantes vegades.
  8. Si comproveu que el sucre ha quedat molt reduït a la base de la cassola, hi podeu afegir una mica d’aigua.
  9. Passades les dues hores, retireu la cassola del forn.
  10. Banyeu la pinya amb els líquids una altra vegada.
  11. Talleu-la a trossos rectes, tot començant des de dalt.
  12. Un cop els hàgiu col·locat al plat, torneu a macerar-la amb el caramel resultant de la cocció i amb un raig de Grand Marnier o amb un vi dolç. Poseu-hi també unes fulles petites de marialluïsa.
  13. Per acabar, la recepta la podríeu menjar calenta amb l’acompanyament d’un gelat de vainilla o de nata.
  14. O bé, quan la pinya s’hagi refredat, la podeu desar a la nevera perquè es refredi.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!