Pijama amb flam d'avellanes

L'autora del blog 'La cuina violeta', Nani Nolla, explica com fer-lo a casa

2 min
Pijama

L'autora del blog 'La cuina violeta', Nani Nolla, explica com fer a casa unes postres clàssiques, que sempre fan festa. Nolla proposa elaborar un flam casolà, amb avellanes de proximitat.

Ingredients per a sis flameres amb capacitat de 100 ml de flam

  •  100 g d'avellanes torrades
  •  5 rovells d'ou
  •  450 ml de llet 
  •  100 g de sucre morè
  •  La pela d'una llimona
  •  1 branca de canyella
  • Sucre cremat líquid Royal 

Per a la preparació del pijama

  • Un grapat d'avellanes
  • Pinya en almívar
  • Préssec en almívar
  • Cireres confitades
  • Nata muntada

Elaboració

  1. Engegueu el forn a 150 °C.
  2. Escalfeu la llet en un cassó amb la canyella i la pela de la llimona.
  3. Reserveu-la i manteniu-la calenta.
  4. En un got batedor o al de la Thermomix, poseu-hi les avellanes i esmicoleu-les.
  5. Seguidament, afegiu-hi la llet, de la qual haurem tret la canyella i la pela de la llimona.
  6. També poseu-hi els rovells i el sucre.
  7. Barregeu-ho bé i aboqueu-ho a les flameres, on haureu posat el sucre líquid al fons.
  8. Poseu-les en una safata amb aigua calenta per tenir-les al bany maria sense tapar al forn aproximadament una hora, o fins que punxant-les amb un escuradents surti sec.
  9. Desemmotlleu el flam, amb molta cura (passeu-hi un ganivet per la vora) i poseu-lo al plat.
  10. Acompanyeu-lo amb avellanes o munteu el pijama amb pinya i préssec en almívar, cireres confitades i també nata muntada, un dels ingredients que formen part d'aquestes postres.

Nota

  • És recomanable que feu servir nata molt freda del 35% de matèria grassa. Si heu de posar els flams a la nevera, tapeu-los amb film transparent. 

Avellanes

Menjar-ne vint grams diàriament millora la salut cardiovascular, ajuda a mantenir la salut òssia i regula el sistema nerviós. És el contrafort recomanat per menjar entre hores i no haver de recórrer als dolços. I entre les vitamines que aporta a l'organisme, hi ha la C, que ajuda a absorbir el ferro.

Nata

Com a derivada de la llet de vaca, compta amb propietats similars, però no iguals, perquè es tracta d'un greix, i es considera que té la meitat de lactosa que la matèria primera d'origen. Les recomanacions d'ingesta de la nata muntada, per a un adult, són de vint grams al dia.

Canyella

A més del seu bon gust, la canyella també destaca per ser un antioxidant de primera, que vol dir que ajuda a combatre l'envelliment cel·lular, causat pels radicals lliures.

stats