Pijama amb flam d'avellanes
L'autora del blog 'La cuina violeta', Nani Nolla, explica com fer-lo a casa
L'autora del blog 'La cuina violeta', Nani Nolla, explica com fer a casa unes postres clàssiques, que sempre fan festa. Nolla proposa elaborar un flam casolà, amb avellanes de proximitat.
Ingredients per a sis flameres amb capacitat de 100 ml de flam
- 100 g d'avellanes torrades
- 5 rovells d'ou
- 450 ml de llet
- 100 g de sucre morè
- La pela d'una llimona
- 1 branca de canyella
- Sucre cremat líquid Royal
Per a la preparació del pijama
- Un grapat d'avellanes
- Pinya en almívar
- Préssec en almívar
- Cireres confitades
- Nata muntada
Elaboració
- Engegueu el forn a 150 °C.
- Escalfeu la llet en un cassó amb la canyella i la pela de la llimona.
- Reserveu-la i manteniu-la calenta.
- En un got batedor o al de la Thermomix, poseu-hi les avellanes i esmicoleu-les.
- Seguidament, afegiu-hi la llet, de la qual haurem tret la canyella i la pela de la llimona.
- També poseu-hi els rovells i el sucre.
- Barregeu-ho bé i aboqueu-ho a les flameres, on haureu posat el sucre líquid al fons.
- Poseu-les en una safata amb aigua calenta per tenir-les al bany maria sense tapar al forn aproximadament una hora, o fins que punxant-les amb un escuradents surti sec.
- Desemmotlleu el flam, amb molta cura (passeu-hi un ganivet per la vora) i poseu-lo al plat.
- Acompanyeu-lo amb avellanes o munteu el pijama amb pinya i préssec en almívar, cireres confitades i també nata muntada, un dels ingredients que formen part d'aquestes postres.
Nota
- És recomanable que feu servir nata molt freda del 35% de matèria grassa. Si heu de posar els flams a la nevera, tapeu-los amb film transparent.
Avellanes
Menjar-ne vint grams diàriament millora la salut cardiovascular, ajuda a mantenir la salut òssia i regula el sistema nerviós. És el contrafort recomanat per menjar entre hores i no haver de recórrer als dolços. I entre les vitamines que aporta a l'organisme, hi ha la C, que ajuda a absorbir el ferro.
Nata
Com a derivada de la llet de vaca, compta amb propietats similars, però no iguals, perquè es tracta d'un greix, i es considera que té la meitat de lactosa que la matèria primera d'origen. Les recomanacions d'ingesta de la nata muntada, per a un adult, són de vint grams al dia.
Canyella
A més del seu bon gust, la canyella també destaca per ser un antioxidant de primera, que vol dir que ajuda a combatre l'envelliment cel·lular, causat pels radicals lliures.