La mona, feta a casa

El pa de pessic més mono per a Pasqua

El pastisser Eric Ortuño explica com preparar a casa la mona de Pasqua de mida individual

El pastisser Eric Ortuño, de L’Atelier de Barcelona, explica com preparar a casa una mona de Pasqua de mida individual, decorada amb un guarniment senzill i atrevit alhora, que pot recordar el núvol de fils de l’artista Antoni Tàpies, instal·lat en la seva fundació, que, sigui dit de passada, porta per nom Núvol i cadira.

Ingredients

  • 3 ous
  • 90 g de sucre
  • 90 g de farina
  • Mantega (per untar els cèrcols)

 Elaboració

  1. Col·loqueu en un pot els ous amb el sucre perquè esdevingui tebi. Amb un minut de cocció n'hi haurà prou.
  2. Tot seguit, retireu-ho del foc, bateu-ho i deixeu-ho refredar. Heu d'haver aconseguit una textura molt cremosa.
  3. Incorporeu-hi la farina, tamisada prèviament amb l’ajut d’un colador. Barregeu-ho amb cura.
  4. Aboqueu la massa de farina, ous i sucre en una mànega pastissera, que us anirà bé per omplir els motlles, d'uns cèrcols de 5 o 8 cm, prèviament untats amb mantega i farina.
  5. Aneu-los omplint a poc a poc. No fa falta que la massa ompli del tot el motlle.
  6. Poseu-los dins del forn a 180 graus durant 20 minuts.

Elaboració del xarop

  • 100 ml d'aigua 
  • 70 g de sucre 
  • Col·loqueu els dos ingredients en un pot, porteu-los a ebullició, i quan hagin bullit dos minuts, apagueu el foc i deixeu-ho refredar.  

Per a l’acabat

  • 200 g de xocolata blanca
  • 100 g de melmelada de gerds
  • Ous de xocolata petits (com més petits millor, perquè en podreu posar dos o tres a cada mona)
  • Talleu els pans de pessic per la meitat.
  • Farciu-los amb la melmelada de gerds, o qualsevol altre gust.
  • Tot seguit, amb l'ajut d'un pinzell de cuina, pinteu-los amb el xarop que teniu reservat. És a dir, emborratxeu els pans de pessic.
  • Reserveu-los.

Per a la decoració final

  • Xocolata blanca (o la que desitgeu)
  • Foneu la xocolata en un bol al microones o bé al bany maria.
  • Un cop fosa, i freda, poseu-la en una mànega pastissera, i esteneu-la damunt de la safata plana del congelador, de manera que us hi quedin fils allargats.
  • Un cop congelada, traieu-la del congelador, talleu-ne una mica les puntes amb un ganivet, i embolcalleu els vostres pans de pessic.
  • Poseu-hi el punt final, a la decoració, els ous de xocolata.

Bon profit!

stats