Receptes

Mousse de mató

El cuiner Salvador Brugués explica com fer-ne a casa i com convertir-ho en unes postres per llepar-se'n els dits

Ingredients per a 4 persones

  • 200 g de mató
  • 200 g de nata
  • 80 g de mel de farigola

 Per a la guarnició

  • Marialluïsa (o menta o tarongina o maduixots)

 Elaboració

  1. Col·loqueu el mató al vas de la batedora. Tot seguit, incorporeu-hi la nata i munteu-ho amb la batedora elèctrica. Aneu-ho muntant de baix a dalt fins que quedi muntat.
  2. Un cop fet, retireu les restes de menjar que hagin quedat a les varetes i deseu la barreja a la nevera fins al moment que la vulgueu fer servir.
  3. Mentrestant, prepareu el caramel amb mel.
  4. En una paella al foc, poseu-hi la mel i aneu-la remenant perquè s’hi fongui.
  5. Un cop estigui líquida, aboqueu-la damunt d’un paper sulfuritzat, que haureu col·locat damunt del taulell de cuina. No la feu servir tota; deixeu-ne una mica a la paella.
  6. Tot seguit doblegueu el paper sulfuritzat. Passeu-hi el corró, perquè així aconseguireu que el caramel quedi ben prim, com un trencadís.
  7. Ja podreu emplatar. En un bol, poseu-hi la mousse i, al damunt, els cristalls de mel. Acabeu el plat amb una mica de la mel líquida que ha quedat a la paella.
  8. Decoreu les postres amb unes fulles de marialluïsa.

Bon profit!

stats