Meló amb aigua de meló i menta, recepta del cuiner David Andrés

Les postres del cuiner David Andrés, del restaurant Via Veneto de Barcelona i Somiatruites d'Igualada

2 min
Meló amb aigua de meló i menta

El cuiner David Andrés proposa una recepta que tant es pot menjar al principi com al final de l'àpat. És així de versàtil fer servir el meló completament, i afegir-hi alguns ingredients que en realcen encara més el gust.

Ingredients per a 4 persones

  • 3 melons verds de mida mitjana
  • 1 cogombre
  • 10 fulles petites de menta fresca
  • 1 llimona
  • Gelat de llimona (bo i comprat)

Elaboració

  1. Partiu per la meitat, transversalment, dos dels melons, i amb l'ajut d'una cullera, buideu-los.
  2. Retireu-ne les llavors.
  3. Amb un paper de cuina absorbent, assequeu les parets dels melons, que heu de deixar tan fines com sigui possible. És a dir, que n'heu d'haver extret tota la polpa.
  4. Tot seguit, talleu la carn dels melons a daus de dos o tres centímetres, i deseu-los a la nevera perquè estiguin ben freds.
  5. Ara prepareu l'aigua de meló.
  6. Obriu el tercer meló.
  7. Talleu-lo, amb la pell inclosa, a trossos de cinc centímetres i tritureu-los amb l'ajut d'una batedora elèctrica juntament amb la pell del cogombre, el suc de la llimona i les fulles de menta.
  8. Heu de batre a màxima potència i durant molta estona fins que aconseguiu que les pells del meló i del cogombre es triturin tant com sigui possible i aportin a la preparació un color verd molt intens.
  9. Filtreu-ne el líquid resultant posant-lo dins d'una bossa de malla molt fina, que deixa passar només l'aigua transparent i en reté tots els sòlids.
  10. Heu d'aconseguir que els líquids passin sense que pressioneu la malla, perquè busqueu obtenir una aigua molt verda i neta.
  11. Per presentar el plat, ompliu les conques dels melons buits amb uns quants trossos de meló que teníeu reservats a la nevera.
  12. Regueu-los amb l'aigua de meló, que haureu tingut també a la nevera una estona.
  13. Acabeu el plat amb una bola de gelat de llimona, a la qual podeu donar forma allargada amb l'ajut de dues culleres.
  14. Poseu-hi també unes fulles de menta fresca.

Notes

  • Si preferiu altres gustos per al gelat, canvieu-lo sense problemes.
  • Si us en sobra, podeu desar el plat a la nevera i menjar-lo l'endemà o més tard.

Meló

Menjar meló vol dir hidratar-se molt bé, tant com faríem també amb una fruita cosina germana seva, la síndria. Menjar-ne cent grams també vol dir ingerir provitamina A, relacionada amb el pigment de la polpa. Com més taronja (els betacarotens famosos), en contindrà més. I la provitamina A està relacionada amb la salut ocular i el sistema immunitari. El meló també destaca per la vitamina C.

Llimona

Les llimones són una font de vitamina C (també coneguda com a àcid ascòrbic), que és tan preuada perquè té la propietat de reforçar i millorar el sistema immunitari. La seva pela també és utilitzada a la cuina, i desitjada per aconseguir la vitamina C; per això hi ha receptes, com per exemple la de la llimonada, en què es recomana deixar les llimones amb pela.

Cogombre

Hortalissa amb pocs nutrients destacables, però ideal per a l'estiu per la seva aportació d'aigua a l'organisme. Malgrat això, els nutricionistes asseguren que els cogombres tenen la capacitat de depurar la sang i eliminar-ne l'àcid úric, que pot haver quedat a l'organisme com a residu de la carn.

stats