Flam de coco amb gelea de figues

L'autora del blog 'La cuina violeta', Nani Nolla, explica com preparar a casa unes postres amb la fruita de màxima temporada, les figues

2 min
Flam de coco amb gelea de figues

Les figues estan en el seu millor moment, per això l'autora del blog La cuina violeta, Nani Nolla, explica com preparar unes postres que en fan servir, i que en realcen el gust en combinació amb el gust suau del flam.

Ingredients per a un flam d'un motlle de 20 cm

  •  2 pots de llet de coco de 400 ml cadascun
  •  200 ml de nata espessa
  •  250 g de mascarpone
  •  2 sobres de quallada de 12 g cadascun

Per a la gelea

  •  150 g de polpa de figues
  •  50 g de panela, sucre de canya integral
  •  4 cullerades soperes de Chartreuse, o el licor que més us agradi

Elaboració

  1. En un cassó poseu la barreja de llet de coco, la nata, el mascarpone i els sobres de la quallada.
  2. Sempre que hàgiu de coure llet en un cassó passeu-hi aigua abans, no se us hi aferrarà. És un consell de cuina tradicional, que està comprovat que funciona.
  3. I un altre: si només feu el flam i no el serviu amb la gelea, afegiu-hi 150 g de sucre, perquè les combinacions juntes tenen el sucre rebaixat, perquè el conjunt no en tingui en excés. Però si les feu per separat, podeu anar-hi jugant.
  4. Coeu-ho a foc lent sense deixar de remenar perquè no s'aferri, fins que bulli.
  5. Aboqueu-ho al motlle i poseu-lo al frigorífic unes quantes hores, com a mínim unes quatre.
  6. Serviu el flam en una safata havent capgirat prèviament el motlle i guarniu-lo amb la gelea, que col·locareu per damunt.

Per preparar la gelea de figues

  1. Poseu en una paella la polpa de figues amb el sucre de panela i regueu-ho amb el Chartreuse (o amb el licor que haureu escollit).
  2. Aneu-ho remenant tot mantenint el foc suau, fins que comenci a bullir tímidament.
  3. Deixeu-ho refredar o, si voleu, també ho podeu servir en calent.

Notes

  • Les postres es poden preparar la nit anterior del dia que les menjareu.
  • Recordeu que les dues preparacions les podeu fer i menjar per separat.

Figues

Les figues són petites meravelles nutricionals. Aporten vitamina C, bàsica per al bon funcionament del metabolisme però fugissera (per l'orina), per això és tan important ingerir aliments que en continguin. També conté vitamines del grup B, i minerals com el potassi i el calci. El potassi se sap que és important per evitar les rampes musculars.

Llet de coco

Aporta molta energia però també greixos, per això els nutricionistes recomanen controlar-ne la ingesta. També aporta potassi, ferro i té un nivell molt baix en sucres, però, en canvi, el seu gust és dolç.

Nata

Com a derivada de la llet de vaca, compta amb propietats similars però no iguals, perquè es tracta d'un greix, i es considera que té la meitat de lactosa que la matèria primera d'origen. Les recomanacions d'ingesta de la nata muntada, per a un adult, són de vint grams al dia.

stats